2009. június 2., kedd

Húsvéti tojások

Kellemes húsvéti ünnepeket!

Tojásfesték itt, Ausztráliában? Még csak meg sem próbáltam keresni, valószínűnek tartom, hogy nincs. Viszont szerettem volna hagyományos piros tojásokat készíteni, nem hagymahéjjal. (Szerintem azzal nem lesz szép az eredmény. Vagy csak én vagyok hozzászokva a "mű" piroshoz... )
Mint az alábbi képeken látható, "hagyományosnak" végül nagyon nem nevezhetem az eredményt :)

A tojások festéséhez egyszerű piros és sárga színű ételfestéket használtam. A tojásokat megfőztem, majd hagytam őket annyira lehűlni, hogy a festékbe való mártogatáskor ne égessék le a kezemet. Két kis tálba forró vizet öntöttem, és az egyikbe a piros, a másikba sárga ételfestéket öntöttem - csak úgy érzés szerint, nem sajnáltam. A mártogatáshoz orvosi gumikesztyűt húztam, hogy a festék ne fogja meg a bőrömet.

A tojásokat először a sárga festékbe mártogattam, kb. a feléig, majd ugyanazon oldalon a pirosba, annyira, hogy a sárga szín kilátszódjon egy sávban. A két mártogatás között a tojásokat mindig hagytam száradni.Harmadszorra a tojások másik oldalát mártottam bele, ezúttal csak a piros festékbe.
Az igazán jó eredményhez sok festéket érdemes használni és a tojásokat akár többször is bele kell mártani ugyanabba a színbe. Érdemes fehér héjú tojásokat használni, azzal szebb az eredmény, bár én természetes színűeket használtam és azokat is elég jól befogta a festék.

Az ötletet az Australian GoodFood magazinból vettem.


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...