Egy fél sütőtököt (Orange nevű, körte formájú) kimagoztam, kockákra vágtam és meghámoztam. (Egyszerűbb volt meghámozni a kockára vágás után).
Tepsire raktam, olivaolajjal meglocsoltam, tengeri sóval és színes őröl borssal megszórtam, és be a grill alá. Kb. 25 perc alatt megpuhult és egy kicsit megkaramelizálódott.
Közben előkészítettem a salátaágyat: bébi spenót levelet és ruccolát raktam egy tálba kockára vágott paradicsommal, kevés olivalolaj, fehér balzsam ecet, tengeri só, színes bors ízesítésnek. Hozzáadtam a megsült sütőtököt, majd rá kb. 2 kanálnyi ricottát és az egészet összekevertem. Háromszög alakúra vágott pirítóst kínáltam hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése