2009. június 20., szombat

Ruccola saláta körtével, dióval és kecskesajttal

Egy cikkben olvastam a különböző olajfajtákról, így többek között a dió olajról. Nemrég vettem is egy üveggel, és ezt a salátát locsoltam meg vele. Igazából tegnap este készítettem először, a vacsoravendégeink számára, de annyira finom volt, hogy a mai ebédre újfent összeállítottam.

Hozzávalók:
ruccola, dió, körte, kecskesajt, dió olaj, fehér balzsamecet

A ruccolát megmostam, megszárítottam. A diót mozsárban darabosra törtem, a körtét kicsumáztam, negyedekre, majd cikkekre vágtam. Az egészet egy tálba belepakoltam, rámorzsoltam a kecskesajtot, meglocsoltam dió olajjal és balzsamecettel és már kész is. Frissen tálaltam.


Mennyiségeket direkt nem írok, mivel csak úgy, érzésre megy
minden. Sok ruccola, 1-2 körte (a ruccola mennyiségétől függően), fél csomag kecskesajt (nem tudom, hány dekás...) és egy marék dió.



2 megjegyzés:

Hableány írta...

Hű, de jó, még egy rukkolás kaja! :)
Nem rég kaptam rá, nagyon szeretem az izét.

Alexandra írta...

Már fel sem rakom az újabbakat, pedig egytől-egyig nagyon finomak :)
Imádom, mindig tartok belőle itthon. De figyelni kell, hogy milyet vesz az ember, nem mindegyiknek van finom, erős íze.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...