2009. június 2., kedd

Lemonisu

Ezt a nagyon finom süteményt a Bácskai Beatrixtól tanultam (köszönöm szépen Bea! :)), de a nevet tőlem kapta. A név egy kicsit becsapós, mert a tiramisu legfőbb hozzávalóját, a mascarpone sajtot még csak hírből sem ismeri, de a kinézete és a süti készítési folyamata emlékeztet rá.
Hozzávalók:
3 dl tejszín,
4 dl tejföl,
5 ek. porcukor,
2 citrom leve és héja,
1/2 kg babapiskóta
tej, amiben a babapiskótát megforgatjuk (én adtam a tejhez egy kis limoncellot is)
A tejszínt keményre felverjük. A cukrot, tejfölt és a citrom levét és héját összekeverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a tejszínhez. A babapiskótákat hirtelen megforgatjuk a tejben, majd egy tálba pakoljuk a krémmel rétegezve. Ugyanúgy rétegezzük, mint a tiramisut. A tetejére krém kerüljön. Javasolt pár óráig hűtőben pihentetni, hogy egy kicsit összeérjenek az ízek. (A tálat fedd be valamivel, különben átveszi más ételek szagát).

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...