És ha kipróbáltad, utána mindig ebből szeretnéd csinálni :)
Hozzávalók:
2 bögre gesztenyeliszt
1 bögre növényi tej (pl. rizs, mandula, stb)
1 bögre víz
1 tojás
1 evőkanál ghee vagy vaj, felolvasztva
csipet só
szőlőmagolaj a sütéshez
Keverd össze a tejet, vizet és a tojást, majd kisebb adagokban, hogy ne legyen csomós, keverd a gesztenyeliszthez. Add hozzá a felolvasztott ghee-t.
Kiolajozott palacsintasütőben hagyományos módon süss vékony palacsintákat.
Karamellás alma
1 db nagyobb alma
marék mazsola (elhagyható)
egy evőkanál ghee vagy vaj
1-2 evőkanál méz / agavé nektár / juhar szirup
őrölt fahéj ízlés szerint
Az almát hámozzunk meg, csumázzuk ki és vágjuk fel kisebb kockákra.
A gheet olvasszuk meg, majd öntsük bele az almadarabokat és a mazsolát. Közepes lángon fedő alatt pároljuk, amíg az alma egy kicsit megpuhul (kb. 5 perc). Időnként rázogassuk meg a serpenyőt, hogy le ne égjen és az alma egyenletesen párolódjon.
Ha az alma megpuhult, vegyük le a fedőt, vegyük feljebb a hőt és pároljuk el az esetleges folyadékot. Öntsük a mézet az almára és 1-2 percig karamellizáljuk a gyümölcsöt.
A palacsintákat szórjuk meg fahéjjal, csavarjuk fel és öntsük rá a karamellizált almát.
Melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
Tejérzékenyeknek: Vaj és ghee helyett használj inkább olvasztott kókuszzsírt.
Glutén érzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Paleosoknak: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Glutén érzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Paleosoknak: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
11 megjegyzés:
Ez valami szenzációs lehet:)
Nekem leragad mindenképpen:(
Üdv,
MW
@MW:
Ezzel a recepttel is próbáltad? Kiolajozod a palacsintasütőt, minden palacsinta előtt? Nekem soha nem ragadt oda.
A ghee/vaj helyett más zsiradékkal is működni fog? A tésztába paleolajat tervezek rakni, az alma alá kókuszzsírt. Szerinted?
@jutkaditka:
Igen, jó lesz mind a kettő.
Megcsináltam, és csúcs szuper finom!
A palacsintákkal nekem is meggyűlt a bajom, szakadtak, ahogy alányúltam, de végül csak én nyertem (tettem még a tésztába paleolajat).
És az almaszószra szórtam fahéjat, a palacsintákat meg kakaós xilit-tel töltöttem.
Valami mennyei, már megfogadtam, hogy karácsony reggelén is ez lesz az ünnepi reggeli.
@jutkaditka:
Örülök, hogy ízlett :)
finom volt, de nekem is leragaft:-(
Nagyon finomak lettek! Minden palacsinta előtt ecsettel vékonyan kikentem a serpenyőt, és így még feldobva is sikerült némelyiket megfordítani. :)
Ágnes
Örülök, hogy nem ragadt le, Ágnes :)
Én mindig rakok egy pici olajat a palacsinta alá, régen a hagyományos esetében is. És valóban, meg is lehet fordítani a palacsintákat :)
Végre megsütöttem ma! Nagyon -nagyon finom! Almából viszont többet készítettem, az is Isteni!! + fahéjas xylittel szórtam meg a belsejét.kókuszzsírral sütöttem, nem ragadt le egyáltalán.
Megjegyzés küldése