Tepsiben sült fűszeres burgonyagerezdek (Steak burgonya mustárral, Pákosztos macska receptje alapján)
Hozzávalók: sütni való apró szemű krumpli kb 1,5 kg, alaposan megmosva és hosszában nyolcadokra vágva, fél pohár magvas mustár, 2 ek olvasztott vaj, 2 ek olívaolaj, 1 fél citrom kifacsart level, 1 citrom reszelt héja, 1 ek szárított oregánó, 1 tk só, sok-sok frissen őrölt bors
A krumpli kivételével összekeverjük a hozzávalókat, majd ráöntjük az egészet a darabolt krumplikra és jól összeforgatjuk.
Egy nagy tepsit (vagy kettőt) sütőpapírral kibélelünk és rátesszük a burgonyát úgy, hogy egy sorban legyenek. 220 fokos sütőben kb 1 óra alatt kívül ropogósra, belül puhára sütjük.
Nagyon finom lesz a burgonya, ahogy megsül és ráragadnak a mustárszemek! Igazi különlegesség!
2 megjegyzés:
Ez jol hangzik,legkozelebb kiprobalom!
A magvas mustar alatt mustarmagot ertessz vagy olyan mustart amiben egszben vannak a mustarmagok?
Yvette
Olyan mustárt, amiben egészben vannak a mustármagok.
A kép szörnyű, de még az előző blogomról lettek ezek a júniusi receptek átmentve, s az nem gasztroblog volt.
Megjegyzés küldése