2009. június 2., kedd

Tepsiben sült fűszeres burgonyagerezdek

Tepsiben sült fűszeres burgonyagerezdek (Steak burgonya mustárral, Pákosztos macska receptje alapján)

Hozzávalók: sütni való apró szemű krumpli kb 1,5 kg, alaposan megmosva és hosszában nyolcadokra vágva, fél pohár magvas mustár, 2 ek olvasztott vaj, 2 ek olívaolaj, 1 fél citrom kifacsart level, 1 citrom reszelt héja, 1 ek szárított oregánó, 1 tk só, sok-sok frissen őrölt bors
A krumpli kivételével összekeverjük a hozzávalókat, majd ráöntjük az egészet a darabolt krumplikra és jól összeforgatjuk.
Egy nagy tepsit (vagy kettőt) sütőpapírral kibélelünk és rátesszük a burgonyát úgy, hogy egy sorban legyenek. 220 fokos sütőben kb 1 óra alatt kívül ropogósra, belül puhára sütjük.
Nagyon finom lesz a burgonya, ahogy megsül és ráragadnak a mustárszemek! Igazi különlegesség!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez jol hangzik,legkozelebb kiprobalom!
A magvas mustar alatt mustarmagot ertessz vagy olyan mustart amiben egszben vannak a mustarmagok?
Yvette

Alexandra írta...

Olyan mustárt, amiben egészben vannak a mustármagok.
A kép szörnyű, de még az előző blogomról lettek ezek a júniusi receptek átmentve, s az nem gasztroblog volt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...