A címbeli ételt múlt hétvégén készítettem el, amikor az anyósomék átjöttek hozzánk.
Itt az a szokás, hogy amikor vendégek jönnek hozzátok, egyből megkínálod őket valami sós harapnivalóval: mártogatóssal, mindenféle magvakkal (mandula vagy kesudió), olivabogyóval, stb. A lényeg, hogy miközben bort vagy valami mást iszogatnak és bemelegítésként beszélgetünk, legyen valami ropogtatnivaló az asztalon.
Rosszul fejezem ki magam: persze, máshol is az a szokás, hogy megkínálod a vendégeidet valamivel , épp csak itt más kerül az asztalra.
Tehát legutoljára márványsajtos avokádókrémet készítettem, amit itthon mi már többször ettünk, de kiváncsi voltam, hogy nagyobb társaságban mennyire nyeri el az emberek ízlését.
Nagyon
Tehát:
Hozzávalók:
2 érett, puha avokádó
Kb 10 dkg márványsajt
1/2 fej lilahagyma, apróra vágva
1 chili, kimagozva és apróra vágva - vagy szárított chilipehely
1 nagy marék petrezselyem (ha kimarad, az sem baj)
1/2 lime leve
1/2 gránátalma kiszedett magjai (vagy ha nem kapsz gránátalmát, a passion fruit (marakuja) magja is tökéletesen megteszi. De ha az sincs, akkor sincs baj. Kimarad.)
1 löttyintésnyi tejszín
só
bors
olivaolaj
Az avokádó húsát villával összekeverem az összes többi hozzávalóval, kivéve a gránátalma magjával. Azt csak ráhalmozod az elkészült remekműre.
Mi kis krékerekkel mártogatjuk vagy kis bagett szeletekre kenjük a krémet és úgy esszük.
Nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése