A címbeli ételt múlt hétvégén készítettem el, amikor az anyósomék átjöttek hozzánk.
Itt az a szokás, hogy amikor vendégek jönnek hozzátok, egyből megkínálod őket valami sós harapnivalóval: mártogatóssal, mindenféle magvakkal (mandula vagy kesudió), olivabogyóval, stb. A lényeg, hogy miközben bort vagy valami mást iszogatnak és bemelegítésként beszélgetünk, legyen valami ropogtatnivaló az asztalon.
Rosszul fejezem ki magam: persze, máshol is az a szokás, hogy megkínálod a vendégeidet valamivel
, épp csak itt más kerül az asztalra.
![Nagy mosoly Nagy mosoly](http://shared.live.com/csi%21Rvmz5kFbfVkDrhMJKg/emoticons/smile_teeth.gif)
Tehát legutoljára márványsajtos avokádókrémet készítettem, amit itthon mi már többször ettünk, de kiváncsi voltam, hogy nagyobb társaságban mennyire nyeri el az emberek ízlését.
Nagyon ![Nagy mosoly Nagy mosoly](http://shared.live.com/csi%21Rvmz5kFbfVkDrhMJKg/emoticons/smile_teeth.gif)
![Nagy mosoly Nagy mosoly](http://shared.live.com/csi%21Rvmz5kFbfVkDrhMJKg/emoticons/smile_teeth.gif)
Tehát:
Hozzávalók:
2 érett, puha avokádó
Kb 10 dkg márványsajt
1/2 fej lilahagyma, apróra vágva
1 chili, kimagozva és apróra vágva - vagy szárított chilipehely
1 nagy marék petrezselyem (ha kimarad, az sem baj)
1/2 lime leve
1/2 gránátalma kiszedett magjai (vagy ha nem kapsz gránátalmát, a passion fruit (marakuja) magja is tökéletesen megteszi. De ha az sincs, akkor sincs baj. Kimarad.)
1 löttyintésnyi tejszín
só
bors
olivaolaj
Az avokádó húsát villával összekeverem az összes többi hozzávalóval, kivéve a gránátalma magjával. Azt csak ráhalmozod az elkészült remekműre.
Mi kis krékerekkel mártogatjuk vagy kis bagett szeletekre kenjük a krémet és úgy esszük.
Nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése