2009. június 2., kedd

Farfalle Alfredo-módra

A következő étel Stáhl Judit: Gyorsan, valami finomat! c. könyvéből származik.

Farfalle Alfredo-módra

Hozzávalók (2 adaghoz):

25 dkg farfalle, só, 10 dkg frissen reszelt parmezán, 6 dkg vaj, 3 dl tejszín, frissen őrölt fekete bors, frissen reszelt szerencsendió

A tésztát lobogó sós vízben feltesszük főni. A mártáshoz egy serpenyőben megolvasztom a vajat, majd ha már folyós, hozzáöntöm a tejszínt, beleszórom a reszelt parmezán felét, megborsozom és belereszelek egy kevés szerecsendiót. Az egészet felforralom, majd ahogy a tejszín elkezd bugyborékolni, takarékra állítom alatta a lángot. Ha a mártás besűrűsödött, már kész is: összekeverem a főtt tésztával és a parmezán másik felével tálalom.

Farfalle Alfredo módra 004

Hát, mit ne mondjak: egy kissé kalóriadús étel, de finom. Én kevesebb tejszínt használtam, mint 3 dl, de nem tudom mennyi volt pontosan, csak úgy öntöttem valamennyit érzés szerint. Sót pedig csak a tészta főzővizébe tettem, a mártáshoz már egyáltalán nem, hisz a parmezán elég sós. Egyébként sem használom a sót sokat... Tetszik, amikor egy receptben le van írva: "6 dkg vaj" :) Az ilyesmit az ember soha sem méricskéli, csak úgy beletesz valamennyit a serpenyőbe. A receptek nem szentírások, nyugodtan el lehet térni tőlük. Egyedül a sütiknél kell vigyázni az arányokra.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...