2009. június 2., kedd

Sütőtökös spagetti

A mai ebédre sütőtökös spagettit készítettem. Mivel Európában épp sütőtök szezon van, gyorsan le is írom a receptet, hogy ki tudjátok próbálni. Nagyon egyszerű, finom és a hozzávalók általában megtalálhatók otthon is.
Nálunk egész évben lehet sütőtököt kapni, nagyon népszerű és ezernyiféleképpen készítjük.
Íme a recept:
Sütőtökös spagetti
Hozzávalók 2 személyre:
spagetti, egy negyed hosszúkás sütőtök és magja, 1 fej lilahagyma, 1 marék mazsola, fél marék darabolt mandula, 1 evőkanál almaecet, fél evőkanál méz, olaj a sütéshez, oregánó, őrölt bors, ízlés szerint só
A sütőtök magját sütőben kb. 10 perc alatt 180 fokon megsütjük, a mazsolát langyos vízbe áztatjuk. A sütőtökdarabot meghámozzuk, húsát felkockázzuk és gőz fölött 10 percig pároljuk. Közben a hagymát apróra vágjuk, majd forró olajban megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett és megszárított mazsolát, majd a mézet. Meglocsoljuk az ecettel, és közepes lángon állandóan kevergetve kb. 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a sütőtökkockákat, megsózzuk, oregánóval ízesítjük és további kb. 5 percig fedő alatt pároljuk (időnként keverjük meg). A spagettit forró sós vízben al dante főzzük (én abban a vízben főztem meg, ami felett korábban a sütőtököt pároltam). Kis serpenyőben megpirítjuk a mandulát, majd a leszűrt tésztát tálba öntjük, összeforgatjuk a hagymás-sütőtökös raguval. Belekeverjük a mandulát és a pirított sütőtökmagot, őrölt borssal ízesítjük és azonnal tálaljuk.
Sütőtökös spagetti 002 Főzés közben (a párolóedénynek csak a fotó kedvéért vettem le a tetetjét)...
Sütőtökös spagetti 003 ... és a végeredmény.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...