2009. június 6., szombat

Hamis túrógombóc, avagy ricottagombóc kukoricadarával

Nagyon szeretem a túrógombócot, de ugyebár errefelé nem lehet kapni igazi túrót. Ricottát viszont bőségesen, ezért a túrót legtöbbször ricottával próbálom pótolni a cottage cheese helyett. (A cottage cheese sem a mi túrónknak felel meg, az sokkal "vizesebb").
Az egyik gasztrooldalon (itt) találtam a Túrógombóc másképp receptjét, melyet azóta is gyakran készítek egy kis módosítással.E receptnek a nagy előnye, hogy gyorsan, könnyen elkészíthető, és hidegen nem keményedikg meg.

Hamis túrógombóc, avagy ricottagombóc kukoricadarával

Hozzávalók:

1 dl-nyi kukoricadara, 2,5 dl víz, 25 dkg ricotta, csipet só
A panírozáshoz vaj / olivaolaj, zsemlemorzsa

A vizet a csipet sóval felforraljuk és folyamatos kevergetés közben hozzáöntjük a kukoricadarát. Kis lángon kevergetjük tovább egészen addig, amíg a kása nagyon sűrű lesz. Ekkor lehúzzuk a tűzről, egy kicsit hűlni hagyjuk és hozzákeverjük a ricottát. Ha túlságosan folyékony lenne, hozzáadhatunk egy kis zsemlemorzsát, hogy könnyebben összeálljon.

Vizes kézzel gombócokat formálunk a masszából. A zsemlemorzsát kicsi vajon vagy olajon megpirítjuk és beleforgatjuk a gombócokat.
Tálaláskor tejföllel, porcukorral vagy juharsziruppal és fahéjjal kínáljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...