Az egyik gasztrooldalon (itt) találtam a Túrógombóc másképp receptjét, melyet azóta is gyakran készítek egy kis módosítással.E receptnek a nagy előnye, hogy gyorsan, könnyen elkészíthető, és hidegen nem keményedikg meg.
Hamis túrógombóc, avagy ricottagombóc kukoricadarával
Hozzávalók:
1 dl-nyi kukoricadara, 2,5 dl víz, 25 dkg ricotta, csipet só
A panírozáshoz vaj / olivaolaj, zsemlemorzsa
A vizet a csipet sóval felforraljuk és folyamatos kevergetés közben hozzáöntjük a kukoricadarát. Kis lángon kevergetjük tovább egészen addig, amíg a kása nagyon sűrű lesz. Ekkor lehúzzuk a tűzről, egy kicsit hűlni hagyjuk és hozzákeverjük a ricottát. Ha túlságosan folyékony lenne, hozzáadhatunk egy kis zsemlemorzsát, hogy könnyebben összeálljon.
Vizes kézzel gombócokat formálunk a masszából. A zsemlemorzsát kicsi vajon vagy olajon megpirítjuk és beleforgatjuk a gombócokat.
Tálaláskor tejföllel, porcukorral vagy juharsziruppal és fahéjjal kínáljuk.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiqyCaRaFrCUaC0-BJ14elDzil8n8_xoEgMdHNrdrPYRP5zdSGMm5Vo2SBGIo_hXWefQC0eL3HKC7paYVQNOE-UXw02L5pDUuNZsqTdIdvIdEsH_dWVy_p7bjBV2ClR9bUgxR0QBgQ-jgk/s320/Ricotta+gomb%C3%B3c+kukoricadar%C3%A1val+001.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh-Hleik1UpAn0PAorMziSSE_cakJCoddTu1-aB1JdZh_El0nPU8aXMOGGfYbIO4OkHMZ6arZ6R2f01-uVsOahQEJpZm7sZQDgxVC0oHiN6KXO5slFVZQUmFro950if-E-l2zRfpXBMLRo/s320/Ricotta+gomb%C3%B3c+kukoricadar%C3%A1val+002.jpg)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése