2009. június 2., kedd

Ricotta torta

A következő étel, melyet megosztok veletek, a ricotta torta. Ennél egyszerűbb recept nem is létezhet a ricotta tortára, mint ez...

Ricotta torta (A receptet egy kedves barátunktól, Mary-Anne-től kaptam)

Hozzávalók:
750 g ricotta,
5 db tojás,
3/4 csésze kristálycukor (1 csésze = 2,5 dl)
1 teáskanálnyi vanília (én pasztát használtam, szerintem a vaníliáscukor is jó)
1 citrom reszelt héja
1 csipet só

Az összes hozzávalót jól összekeverem, majd egy sütőpapírral kibélelt kerek tortaformában 170 fokon, kb. 50 percig sütjük. Ha megsült, a sütőben hagyjuk kihűlni. A torta jó magasra fel fog jönni, majd miközben lehűl, szépen (organikusan Mosolygó arc) össze is esik. De így a jó.
Valamilyen finom lekvárral érdemes tálalni, én eperlekvárt, illetve áfonyalekvárt kínáltam hozzá.

Megjegyzem, nekem több, mint 50 perc kellett a sütéshez, de valószínűleg a sütőmmel van a gond. Amikor szépen megpirul a teteje, akkor jó a süti.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia :)
a cukrot ezesetben mivel helyetesíthetném, és milyen arányban? Pédául, ha gyümölcscukrot használnék, mennyi az annyi? :)

köszönöm,
Viktoria

Alexandra írta...

@Viktória:

Bármilyen édesítőt használhatsz. Én ehhez xylitet adnék vagy eritritet, esetleg szemcsés steviát.
Kanalanként add a tésztához és kóstold meg nyersen, ha elég édesnek találod, akkor jó.

Arányt azért nem mondanék, mert mindenkinél más az "elég édes".

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...