2009. június 2., kedd

Tészta sült camemberttel

A következő étel Jamie Oliver - Ministry of Food című könyvéből származik és valamelyik nap ebédre készítettem el.

Tészta sült camemberttel

Hozzávalók 4-6 személyre:
250 g Camembert (ha fa dobozban van, az a legjobb, de ha nem abban, akkor sincs gond)
2 gerezd fokhagyma
1 ág friss rozmaring
Só és frissen őrölt feketebors
olivaolaj
100 g reszelt parmezán
400 g tészta (rigatoni vagy amivel én készítettem, penne)
150 g friss spenótlevél
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A Camembertet kicsomagoljuk és visszahelyezzük a fa dobozba, vagy ha nem abban volt, egy darab alufóliára helyezzük. A Camembert tetején a szélétől kb. 1 cm-nyi karimával kört vágunk és a vékony nemespenészes részt eltávolítjuk. A fokhagyma gerezdeket megpucoljuk és vékony szeletekre szeljük (vagy lereszeljük), majd a Camembert krémes tetejére tesszük. Megszórjuk egy kis frissen őrölt borssal és meglocsoljuk egy kis olivaolajjal (minden a kör közepébe menjen, ahonnan a nemespenészt eltávolítottuk). A rozmaringágról leszedjük a leveleket és szintén a Camembert tetejére helyezzük őket. Az ujjunkkal egy picit bele is nyomkodjuk a sajtba, épp csak annyira, hogy az olivaolaj takarja őket.

A Camembertet dobozostól (teteje nélkül persze) vagy az alufóliával együtt sütőlapra helyezzük és betesszük a sütőbe kb. 25 percre, amíg a sajt szépen aranysárgára sül és egy kissé megolvad. Amikor a sütésből már csak kb 10 perc van hátra, a tésztát lobogó sós vízben felteszed főni és a csomagolás szerinti idő alatt al dante főzöd. Amikor a tészta majdnem kész van, az utolsó egy-fél percben hozzádobod a spenótleveleket is és együtt főződ a tésztával. Az egészet együtt leszűrjük (egy kis főzőlevet hagyj meg arra az esetre, ha a szósz túl sűrű lenne), tálba helyezzük, meglocsoljuk egy kevés olivaolajjal, hozzáadjuk a reszelt parmezánt. Ha túl sűrű lenne, főzőlével lazíthatod. Az egészet sózzuk, borsozzuk és jól elkeverjük. A Camembertet kivesszük a sütőből és a tészta tetejére önjük. Az egészet ízlés szerint vagy összekevered vagy csak hagyod a Camembert középen és mindenki annyit szed belőle, amennyit kíván. Bár az utóbbi megoldás látványosabb, szerintem jobb elkeverni, mert a Camembert nagyon kapós lesz Kinyújtott nyelvű

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...