2009. június 2., kedd

Könnyű polenta babbal és ruccolával

Bevallom őszintén, ezt az ételt még Zsebi születése előtt készítettem, de az internetes problémánk miatt akkor nem volt lehetőségem a receptet közzétenni.
A polentáról már elmondtam a véleményemet, úgyhogy nem ragozom tovább. Ez egy nagyon egyszerű és finom étel, könnyű ebéd vagy vacsora.

Könnyű polenta babbal és ruccolával

Hozzávalók:
2 evőkanál olivaolaj, 6 db összezúzott fokhagyma gerezd, 1/2 bögre apróra vágott petrezselyem (a mennyiség bőven csökkenthető, főleg, ha a férj utálja a petrezselymet), 1 evőknaál apróra vágott zsálya, 1 kicsi chili paprika, apróra vágva (vagy szárított chili), 2x400g bab konzerv, leszűrve, 1 bögre (=2,5 dl) kukoricadara, másfél bögre (120g) reszelt parmezán, 90 g vaj, 300 g ruccola, díszítésnek extra parmezán

1 liter vizzel a kukoricadarából polentát főzünk. Ha már annyira sűrű, mint egy tejbegríz, lehúzzuk a főzőlapról, hozzáadjuk a reszelt parmezánt és a vajat, és az egész masszát jól simára keverjük. Ízlés szerint ízesítjük.
Az olivaolajat egy serpenyőben felmelegítjük, hozzáadjuk a fokhagymát, a petrezselymet, a zsályát és a chilit, és az egészet kb. 2-3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a babot, 1/4 bögre forró vizet és kavargatva további 3-5 percig főzzük, illetve amíg az egész jól át nem forrósodik. Ízlés szerint fűszerezzük. Hozzáadjuk a ruccolát, jól elkevergetjük és már kész is a ragu.
A polentát tányérokra adagoljuk, a tetejére halmozzuk a ragut, egy kis extra szűz olivaolajjal meglocsoljuk őket, zsályalevéllel és parmezánnal díszítjük és már lehet is tálalni.

Recept forrása: BBC Australian GoodFood



Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...