2012. április 16., hétfő

Citromos pesto

Ebben a pestoban az az érdekes, hogy a neve ellenére nincs benne citrom. Van benne viszont citomos bazsalikom, aminek pont olyan az illata, mint amilyen a neve: citromos bazsalikomos.


Idén gyönyörűen nőtt minden fűszernövényem, még a bazsalikomjaim is. Van édes, görög, thai, lila és citromos. Pestohoz az utóbbi a kedvencem.

 

Hozzávalók
1 csokor citromos bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál fenyőmag
1 csipet durva tengeri só
2/3 bögre frissen reszelt parmezán
2-3 evőkanál extra szűz olívaolaj  


A megtisztított, megszárított bazsalikomleveleket leszedjük a szárról, a fokhagymát megpucoljuk. A sajt és az olaj kivételével mindent beleteszünk az aprítógépbe és pár perc alatt apróra vágjuk a hozzávalókat. Fokozatosan hozzáadjuk a sajtot, végül az olívaolajat.
Szükség esetén adunk hozzá még olajat.



És hogy mivel esszük a pestot?
Ha nem vagy paleos, kóstold meg a gombás-pisztációs risottot friss spenóttal és pestoval vagy a fóliában sült lazacot pestoval és zöldbabbal
Egyébként pedig várj még pár napot és bemutatom az aktuális kedvencünket :)


Tejérzékenyeknek:  Ha valódi, hosszan érlelt parmezánnal készíted, akkor Te is ehetsz a pestoból. 
Glutén érzékenyeknek:  Élvezd az ételt úgy, ahogy van.  
Paleosoknak:  A sajt csak kompromisszum a paleoban. Válaszd a valódi, hosszan érlelt parmezánt és
 élvezd az ételt úgy, ahogy van.
 

2 megjegyzés:

Paleo Család írta...

Ilyen aranyos mancsos segítséggel könnyű ennyi finomságot elővarázsolni a konyhából :) a fenyőmagot hogyan választod ki, hogy ne legyen keserű utóíze?

Alexandra írta...

@Bogyó:
Itt még nem találkoztam rossz ízűvel...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...