Ebben a pestoban az az érdekes, hogy a neve ellenére nincs benne citrom. Van benne viszont citomos bazsalikom, aminek pont olyan az illata, mint amilyen a neve: citromos bazsalikomos.
Idén gyönyörűen nőtt minden fűszernövényem, még a bazsalikomjaim is. Van édes, görög, thai, lila és citromos. Pestohoz az utóbbi a kedvencem.
Hozzávalók
1 csokor citromos bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál fenyőmag
1 csipet durva tengeri só
2/3 bögre frissen reszelt parmezán
2-3 evőkanál extra szűz olívaolaj
A megtisztított, megszárított bazsalikomleveleket leszedjük a szárról, a fokhagymát megpucoljuk. A sajt és az olaj kivételével mindent beleteszünk az aprítógépbe és pár perc alatt apróra vágjuk a hozzávalókat. Fokozatosan hozzáadjuk a sajtot, végül az olívaolajat.
Szükség esetén adunk hozzá még olajat.
És hogy mivel esszük a pestot?
Ha nem vagy paleos, kóstold meg a gombás-pisztációs risottot friss spenóttal és pestoval vagy a fóliában sült lazacot pestoval és zöldbabbal.
Egyébként pedig várj még pár napot és bemutatom az aktuális kedvencünket :)
Tejérzékenyeknek: Ha valódi, hosszan érlelt parmezánnal készíted, akkor Te is ehetsz a pestoból.
Glutén érzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Paleosoknak: A sajt csak kompromisszum a paleoban. Válaszd a valódi, hosszan érlelt parmezánt és élvezd az ételt úgy, ahogy van.
2012. április 16., hétfő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Ilyen aranyos mancsos segítséggel könnyű ennyi finomságot elővarázsolni a konyhából :) a fenyőmagot hogyan választod ki, hogy ne legyen keserű utóíze?
@Bogyó:
Itt még nem találkoztam rossz ízűvel...
Megjegyzés küldése