2012. április 23., hétfő

Vaníliás-fahéjas balzsamecet

Az ember néha talál olyat dolgokat a polcokon, amiről azt sem tudja, mihez tudná igazán használni, ráadásul drága is, de olyan hívogatóan jól hangzik. Ilyen például ez a vaníliás-fahéjas balzsamecet.


Egy bor fesztiválon kóstoltam először és egyből beleszerettem. Annyira finom volt! Viszont nem akartam huszonvalahány dollárt fizetni egy kicsi üvegért, miközben azt sem tudtam, milyen ételhez illene. 
Megnéztem az összetevőket - mint mindig - és elég egyszerűnek találtam. Így amikor hazajöttem, megcsináltam.
Azóta állandóan használom. Nagyon finom olyan salátákhoz, amiben gyümölcs is van (nem a gyümölcs salátákra gondolok) vagy különleges desszertekhez. Emellett remek házi készítésű ajándék.
Nem utolsó sorban, a bolti ár töredékébe kerül.



Hozzávalók
jó minőségű balzsamecet
1 rúd fahéj
1 rúd vanília


A vaníliát és a fahéjat egy sötét üvegbe helyezzük, majd az egészet felöntjük a balzsamecettel. 2-3 hétig sötét helyen tároljuk. 
Természetesen, minél hosszabb ideig érleljük, annál intenzívebb lesz a balzsamecetünk aromája. 
Ha kifogyott az üveg, öntsük fel újra balzsamecettel. 




Tejérzékenyeknek:  Élvezd az ételt úgy, ahogy van. 
Glutén érzékenyeknek:  Élvezd az ételt úgy, ahogy van.  
Paleosoknak: 
 Élvezd az ételt úgy, ahogy van.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...