2012. április 26., csütörtök

Eper saláta vaníliás-fahéjas balzsamecettel

Ez a saláta példa arra, mire lehet használni a vaníliás-fahéjas balzsamecetet, melynek receptjét legutoljára tettem közzé.
Én nagyon szeretem a gyümölcsöket zöld salátába keverni. Szerintem nagyon finom, amikor az édes íz keveredik a sóssal és a csípőssel. 
Ez a saláta önmagában is finom, de mi általában hússal esszük, például bárány steak-kel vagy sült kacsával. 



Hozzávalók
15 dkg rukkola, megmosva és megszárítva
20 dkg eper
1 fej lilahagyma
1 marék fenyőmag
extra szűz olívaolaj
vaníliás-fahéjas balzsamecet
só és bors


Az epret és a lilahagymát vékony szeletekre vágjuk. A fenyőmagot enyhén megpirítjuk.
A rukkolát, az eper- és a hagymaszeleteket egy nagy tálba tesszük. Meglocsoljuk olívaolajjal és a vaníliás-fahéjas balzsamecettel, sóval-borssal fűszerezzük, végül megszórjuk a pirított fenyőmaggal.


Jó étvágyat!

 Tejérzékenyeknek:  Élvezd az ételt úgy, ahogy van. 
Glutén érzékenyeknek:  Élvezd az ételt úgy, ahogy van.  
Paleosoknak: 
 Élvezd az ételt úgy, ahogy van.

1 megjegyzés:

Erika írta...

Nagyon szép színes ez a saláta, igazi pikáns íze lehet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...