Így jártam a vaníliás kókuszkrémmel is, amivel egy bioboltban találkoztam először. Maga a termék vonzott, az ára viszont taszított. Miután elolvastam, mi van benne, megkönnyebbülve tettem vissza a polcra.
A képen banánkenyérre kenve látható
Hozzávalók
20 dkg kókuszreszelék
1 teáskanálnyi vanília paszta
1 evőkanál méz vagy világos agavé nektár
kb. 3-4 evőkanál folyékony kókuszzsír
A kókuszreszeléket aprítógépbe tesszük és kb. 5 percig aprítjuk. Hozzáadjuk az olvadt kókuszzsírt, a vanília pasztát és az édesítőt, majd 1-2 percig tovább aprítjuk. Akkor jó, ha kenhetően krémes állagú. Ha szükséges, adjunk hozzá több kókuszzsírt.
Felhasználása a nutellához hasonló: kenyérre lehet kenni vagyis süteménybe tesszük.
Esetleg elkészíthetjük belőle a legfinomabb házi Bountyt vagy Raffaello golyót :)
Fontos kiegészítés (2012. április 26.)
Az aprítás milyensége függ az aprítógép erejétől és a kókuszreszelék szárazságától. Lehet, hogy 10-15 percig is járatni kell a gépet ahhoz, hogy elég apró legyen a reszelék, ez esetben azonban többször pihentetni kell, nehogy leégjen a motor.
A krémesség részben a kókuszszemek nagyságától függ, másfelől a kókuszzsírtól. Ha homokosnak érzed, ha nem áll össze, az mind azt jelenti, hogy több kókuszzsír kell hozzá. Nyugodtan adagold, ne sajnáld, de csak fokozatosan. Hozzáadni mindig tudsz, visszavenni már nem :)
Sok sikert!
Tejérzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Glutén érzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Paleosoknak: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
9 megjegyzés:
hmmm.. minden van itthon hozzá. ..
Ez nagyszeru otlet, el is viszem :-)
Hm, vaniliapasztáról még nem hallottam, de szimpi a recept, jól jön majd a következő adag kókuszos macaronhoz ;)
Ez mekkora ötlet!
Megcsináltam tegnap, de egy kicsit szenvedtem vele. Neked az 5 perc aprítás után milyen állagú lett a kókusz? Mert nekem nem lett krémes (annak kellett volna lennie?), hanem nagyon apróra vágott kókuszszemek maradtak. Próbáltam játszani vele még, adtam hozzá még egy kis kókuszolajat, még egy kis mézet, de csak nem lett krémes egyáltalán, hanem inkább morzsás. Mindegy, úgyis a Raffaellót akartam belőle megcsinálni, és végül sikerült golyókká nyomkodni, és az ízén azért nem esett csorba. A férjem tele szájjal mondogatta, hogy: "Ez jobb, mint az eredeti, kérek még!"
Vajon én rontottam el, vagy ez is olyan, hogy a hozzávalók nem pont ugyanolyan minőségűek, és azért lett kicsit más az eredmény?
Egyébként több receptedet kipróbáltam már, és mind tökéletes lett.
-Kri
@Kri:
Nem rontottad el.
Függ a kókuszreszelék minőségétől is és az aprítógép erejétől.
Ha már elég aprók a kókuszszemek, nyugodtan adjál hozzá még több kókuszolajat, azzal lehet krémesíteni.
Örülök, hogy sikerülnek a receptjeim :)
Szia!
Sajnos én is úgy jártam mint -Kri, az állaga a kókuszos homokra hasonlít leginkább. Pedig nagyon-nagyon nagy reményeket fűztem hozzá. Persze nem a te hibád, valószínűleg valóban a kókuszreszeléken múlik és az aprítón is, az enyém füstölni kezdett 5 perc után így habár láttam hogy még nem jó abbahagytam az aprítást. De nem adom fel, mert iszonyúan csorog a nyálam egy ilyen a képen látható kenhető krém után!!!
Bernadett
@Bernadett:
Jajajj... mindjárt ki is egészítem a leírást.
Ugyanazt tudom javasolni, mint Krinek: több kókuszolaj.
Tényleg ne add fel :)
hűtőben kell tárolni?
Nem, elég hűvös helyen.
Ha hűtőben van, olyan kemény lesz, mint a beton, nem lehet kenni.
Megjegyzés küldése