szárított kókusz 23,5%, cukor, növényi olaj, növényi zsír, mandula (8%), sovány tejpor, tejsavópor, búzaliszt, aromák, emulgeálószer: lecitinek (szója); étkezési só, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát).A tejpor és tejsavópor miatt a tejérzékenyek nem fogyaszthatják, a búzaliszt miatt pedig a glutén érzékenyek sem.
Persze, az én gyomromba is legurult már néhány bolti változat és nem lettem tőle beteg, de vannak olyanok, akiknek egy darab is árthat. Ezt a házi változatot azonban mindenki eheti.
Lássuk tehát az én változatomat:
Hozzávalók
1 üveg (2 dl) házi készítésű kokonella*
kb. 16 db blansírozott egész mandula
szárított kókuszreszelék a forgatáshoz
A kokonellának szobahőmérsékletűnek kell lennie, mielőtt ehhez az édességhez fognánk.
Egy teáskanálnyi házi kókuszkrémet a markunkba teszünk, belenyomunk egy egész mandulát, majd két tenyerünk között golyót formálunk belőle.
Szárított kókuszreszelékbe forgatjuk és kész is.
20 C fok alatt tároljuk.
* Ha csak ehhez készül a kokonella, a vaníliát nyugodtan ki lehet hagyni.
Tejérzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Glutén érzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Paleosoknak: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Glutén érzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Paleosoknak: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése