2012. április 13., péntek

Házi raffaello golyó

Rémesen egyszerű elkészíteni a házi változatot. Ráadásul szerintem jobb, mint az eredeti, mert nézzük csak meg, az miből áll? 

szárított kókusz 23,5%, cukor, növényi olaj, növényi zsír, mandula (8%), sovány tejpor, tejsavópor, búzaliszt, aromák, emulgeálószer: lecitinek (szója); étkezési só, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát).
A tejpor és tejsavópor miatt a tejérzékenyek nem fogyaszthatják, a búzaliszt miatt pedig a glutén érzékenyek sem. 
Persze, az én gyomromba is legurult már néhány bolti változat és nem lettem tőle beteg, de vannak olyanok, akiknek egy darab is árthat. Ezt a házi változatot azonban mindenki eheti.


Lássuk tehát az én változatomat:


Hozzávalók


1 üveg (2 dl) házi készítésű kokonella*
kb. 16 db blansírozott egész mandula
szárított kókuszreszelék a forgatáshoz


A kokonellának szobahőmérsékletűnek kell lennie, mielőtt ehhez az édességhez fognánk.
Egy teáskanálnyi házi kókuszkrémet a markunkba teszünk, belenyomunk egy egész mandulát, majd két tenyerünk között golyót formálunk belőle. 
Szárított kókuszreszelékbe forgatjuk és kész is.
20 C fok alatt tároljuk. 




* Ha csak ehhez készül a kokonella, a vaníliát nyugodtan ki lehet hagyni.

Tejérzékenyeknek:  Élvezd az ételt úgy, ahogy van. 
Glutén érzékenyeknek:  Élvezd az ételt úgy, ahogy van.  
Paleosoknak: 
 Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...