2012. április 20., péntek

Házi készítésű Bounty, azaz kókuszos bonbon

A Kokonella újabb felhasználásai lehetősége. 
Én már a Bounty-nak is jobban szerettem étcsokis változatát, már amikor még ettem ilyesmit. Ma már valószínűleg a tölteléket is túl édesnek találnám.


Ezeket a kis bonbonokat még húsvét előtt egy héttel készítettem, persze az ünnepekre már alig maradt belőlük :) 
Hamarosan itt az anyák napja, próbáld ki te is ezt a receptet!



Hozzávalók
10 dkg 85 %-os Lindt étcsokoládé
házi készítésű kokonella


A csokit apróra vágjuk és a felét egy nyeles serpenyőben alacsony hőmérsékleten felolvasztjuk. Amikor majdnem kész, lehúzzuk a gázról és hozzáöntjük a maradék csokit. Elkeverjük és megvárjuk, hogy teljesen elolvadjanak benne a csoki darabok.


A bonbon forma mélyedéseibe egy teáskanál segítségével csokoládét töltünk, kb. 1/3-ig, majd egy ecset segítségével kikenjük a mélyedések oldalát úgy, hogy a csoki mindenhol vékony réteget képezzen. Egyszerre csak annyi mélyedésbe öntsünk csokit, amennyit gyorsan el tudunk dolgozni, mielőtt a csoki megszilárdulna. 
Pár percre tegyük a formát hűvös helyre (Sydneyben vagy meleg időjárás esetén a hűtőbe).
Amikor a csoki megdermedt, az ecsettel újra kenjük ki a mélyedéseket. 
Tegyük a formát megint félre dermedni.


Töltsük fel a mélyedéseket kb. 3/4-ükig kokonellával, majd zárjuk le a tetejüket csokoládéval. Tegyük a formát vízszintes, hűvös helyre, amíg a csokoládé teljesen megszilárdul.
Tetszés szerint lehet csomagoljuk.





Tejérzékenyeknek:  Válassz tejmentes csokoládét.
Glutén érzékenyeknek:  Válassz gluténmentes csokoládét.

Paleosoknak:  Válassz tej-, glutén- és szójamentes csokoládét. Minél kevesebb a cukortartalma, annál jobb.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...