2010. november 18., csütörtök

Gyümölcsös tabbouleh

A legutóbbi (és eddig a szezon első) BBQ partira készítettem ezt a salátát, ami a hagyományos petrezselymes tabbouleh gyümölcsös változata. Imádom a gyümölcsöket, úgyhogy nekem nagyon bejött.
Javaslom, hogy készítsétek el az őszi-téli változatát :)

Hozzávalók:
1/2 bögre bulgur
1 bögre eper
1 bögre zöld szőlő
1 bögre kék szőlő
1 bögre kockára vágott sárgadinnye
1 bögre kockára vágott görögdinnye
2 db kivi nyolcba vágva
1 db körte szeletekre-kockákra vágva

A sziruphoz:
2/3 bögre forró víz
1-2 kanál édesítő (pl. cukor, juharszirup, méz, agavé, xilit, stb)
1 csokor friss mentalevél (szár nélkül)
2 zöldcitrom leve

A bulgurt öntsd le annyi forró vízzel, hogy épp ellepje, takard le és hagyd állni kb. fél órát. Utána szűrd le és egy papírtörölközővel próbáld meg felitatni a nedvességet róla. Tedd át egy nagy tálba és keverd hozzá a gyümölcsöket. 
A vizet forrald az édesítővel kb. 10 percig. A menta felét vágd apróra és keverd a sziruphoz a zöldcitrom-lével együtt. Öntsd a szirupot a bulguros gyümölcsre és hűtsd le az egészet legalább egy órát. 
Tálaláskor szórd meg a salátát a maradék mentalevéllel.


A recept a The Cook's Book (Szakácsok Könyve) című szakácskönyvből származik.

Tejérzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Glutén érzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Paleosoknak:  Sajnos, ez az étel nem készíthető el a diétádnak megfelelően. Hacsak a bulgurt ki nem váltod valamivel...

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...