Csupa Csoki és Gasztro Réka meghívásának eleget téve íme, néhány húsvéti recept és ötlet:
Utolsókból lesznek az elsők, vagyis kezdem az utoljára megjelent receptemmel, a hot cross bun-nak nevezett tipikus angolszász (egyébként francia eredetű) zsemlécskékkel. Gluténmentes, tejtermékmentes, cukormentes, összességében tehát paleo. Reggelire kitűnő választás, még a sonka mellé is illik.
Az ünnepi menüt kezdhetjük stílusosan egy répalevessel. A róla készült kép ugyan vacak, de az íze nagyon finom :)
A főétel mellé kínálhatunk répát, például mézes-mustáros öntettel
vagy csípősen-fűszeresen sütve:
És ha még nincs elegetek a répából, desszertnek legyen répatorta. Aki az egészségesebb verzióra szavaz, az nézze meg a GTC mentes, paleo változatot,
aki viszont a teljeskiőrlésű liszttel készült változatra szavaz, azt is megtalálja a blogomon.
Még egy fontos dolog: a tojásfestésről se feledkezzünk meg :)
1 megjegyzés:
Nagyon jó kis menüt állítottál össze.
Itt látható az én ajánlásom. Kérlek, tekintsd meg.
http://usubufood.blogspot.com/2011/04/husveti-jatek-menuajanlassal.html
Megjegyzés küldése