2011. április 6., szerda

After Eight mentás csokoládélikőr

Férjem aktuális kedvence :)

Hozzávalók:
4 dl kókusztej
3 tojássárgája
1 evőkanál agavé szirup (vagy más semleges édesítő)
10 dkg 85 %-os étcsokoládé (nálam Lindl), apróra összetörve
1 nagy csokor mentalevél
Kb. 3,5 dl vodka

A mentalevelet vágjuk apróra, tegyük egy befőttes üvegbe, majd öntsük fel a vodkával. Légmentesen fedjük le és hagyjuk állni legalább 24-36 órát. Ekkor szűrjük le a mentás vodkát és tegyük félre. A színe elég sötét lesz, de nem zöld.
Gőzfürdő felett keverjük habosra a tojássárgákat az agavéval. Amikor már eléggé besűrűsödött, fokozatosan öntsük hozzá a kókusztejet. Ha mindet hozzáadtuk, kivehetjük az edényt a gőzfürdőből és közvetlenül a főzőlapon folytathatjuk a műveletet. Közepes hőfokon, állandó keverés mellett sűrítsük be a krémet amennyire tudjuk (kb. 15 perc). Akkor jó, ha a fakanalat belemártva vékony réteg képződik rajta.
Adjuk a krémhez az összetört csokoládét és keverjük addig, amíg elolvad. Hűtsük le, majd öntsük fel ugyanannyi mentás vodkával, mint amennyi a csokoládés krém.. Jól behűtve fogyasszuk.


A recepthez az inspirációt Édes és Keserűtől kaptam. 

2 megjegyzés:

chriesi írta...

Húúú ez isteni lehet!

Névtelen írta...

Hűha...na ezzel le lehetne venni engem a lábamról! :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...