2011. február 16., szerda

Prosciutto rukkolával és fügével

Egyszerű és nagyszerű.
Egy másik ételt akartam elkészíteni, a fügét direkt ahhoz vettem, épp csak más, szintén alapvető fontosságú hozzávalókról feledkeztem meg. 
Ezért kell listát írni bevásárlás előtt. Nem csak előtte 5 perccel, hanem két bevásárlás között folyamatosan. És az sem árt, ha a listát vásárlás közben is megnézzük...

Ilyen egyszerű receptet talán le sem kellene írni. De ha ennél közismertebb ételek leírását is feltesszük a hálóra, akkor ezt miért ne?

Hozzávalók (a mennyiség ízlés kérdése):

rukkola
prosciutto
füge
gránátalmamag
pirított fenyőmag
érett, sűrű balzsamecet*
szőlőmagolaj

A rukkolát a tányérra halmozzuk, a tetejére teszünk  néhány szelet prosciuttot, mellé a négybe vágott fügét. Megöntözzük egy kevés hidegen sajtolt, semlegesebb ízű olajjal, majd a finom, sűrű, érett balzsamecettel.
Végül z egészet megszórjuk egy kevés gránátalmamaggal és pirított fenyőmaggal.




*ha nincs megfelelő balzsamecetet, forralással sűrítsd be a meglévőt. Nem kell hozzá se cukor, se más édesítő: ahogy a nedvesség távozik a balzsamecetből, úgy fog egyre sűrűbb és édesebb lenni.

Tejérzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Glutén érzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Paleosoknak: Élvezd az ételt úgy, ahogy van

4 megjegyzés:

Ami írta...

Ó, micsoda finomság! Ide vele! :)))

Alexandra írta...

Ugorj be érte :)

Foodafok írta...

Csodálatos párosítás. Minden étterembe kötelezővé tenném, mint Amuse gueule.

Alexandra írta...

@Foodafok:
Neked biztos ízlene a ma posztolt ételem is :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...