Egyszerű és nagyszerű.
Egy másik ételt akartam elkészíteni, a fügét direkt ahhoz vettem, épp csak más, szintén alapvető fontosságú hozzávalókról feledkeztem meg.
Ezért kell listát írni bevásárlás előtt. Nem csak előtte 5 perccel, hanem két bevásárlás között folyamatosan. És az sem árt, ha a listát vásárlás közben is megnézzük...
Ilyen egyszerű receptet talán le sem kellene írni. De ha ennél közismertebb ételek leírását is feltesszük a hálóra, akkor ezt miért ne?
Hozzávalók (a mennyiség ízlés kérdése):
rukkola
prosciutto
füge
gránátalmamag
pirított fenyőmag
érett, sűrű balzsamecet*
szőlőmagolaj
A rukkolát a tányérra halmozzuk, a tetejére teszünk néhány szelet prosciuttot, mellé a négybe vágott fügét. Megöntözzük egy kevés hidegen sajtolt, semlegesebb ízű olajjal, majd a finom, sűrű, érett balzsamecettel.
Végül z egészet megszórjuk egy kevés gránátalmamaggal és pirított fenyőmaggal. *ha nincs megfelelő balzsamecetet, forralással sűrítsd be a meglévőt. Nem kell hozzá se cukor, se más édesítő: ahogy a nedvesség távozik a balzsamecetből, úgy fog egyre sűrűbb és édesebb lenni.
Tejérzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Glutén érzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Paleosoknak: Élvezd az ételt úgy, ahogy van
Glutén érzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Paleosoknak: Élvezd az ételt úgy, ahogy van
4 megjegyzés:
Ó, micsoda finomság! Ide vele! :)))
Ugorj be érte :)
Csodálatos párosítás. Minden étterembe kötelezővé tenném, mint Amuse gueule.
@Foodafok:
Neked biztos ízlene a ma posztolt ételem is :)
Megjegyzés küldése