2011. február 21., hétfő

Kenguru prosciutto fügével és kéksajttal

Oké, tudom, kenguru prosciuttot nem lehet minden sarki közértben kapni.
DE ha hozzájutsz, próbáld ki ezt az ételt :)

Hozzávalók (4 személyre)
:
10 dkg vegyes salátalevél (nálam rukkola és bébi spenót)

8 szelet kenguru prosciutto*
6 db friss füge, negyedelve
5 dkg kéksajt, morzsolva
egy marék pirított fenyőmag
2 evőkanál jó minőségű olívaolaj
1 evőkanál balzsamecet

A salátaleveleket és a fügét helyezzük egy tányérra. Tetejére halmozzuk a kenguru prosciuttot, megszórjuk kéksajttal és fenyőmaggal, végül meglocsoljuk az olívaolaj-balzsamecet keverékével.

*A kenguru prosciuttot a Thomas Duxnál veszem.




A recept - egy kis változtatással - a Delicious magazin 2011. februári számából származik.

Tejérzékenyeknek: Ne tégy az ételre kéksajtot. Nem lesz ugyanaz, mint sajttal, de nélküle is finom lesz.
Glutén érzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Paleosoknak: Ne tégy az ételre kéksajtot. Nem lesz ugyanaz, mint sajttal, de nélküle is finom lesz.

4 megjegyzés:

Vera írta...

Nem tudom.... a kenguru az olyan aranyos. Persze ha ebből indulok ki, akkor se bárányt, se kacsát, se csirkát, se malacot, se pedig borjút nem ennék... azok is aranyosak.

Alexandra írta...

Hát ha még tudnád, milyen finom! :)
A kacsa az egyik nagy kedvencem, de szeretem a szarvast is és a nyulat is. Mármint enni. Pedig azok is aranyosak.
A mi környékünkön ráadásul sok nyulat és kacsát lehet látni.

Foodafok írta...

Sok mindent kipróbáltam, hiszen szakmámból adódóan voltam már sok szép helyen. Ausztrália sajnos „még” kimaradt. Ezt is jó lenne megkóstolni, de nem valami Európába szállított állapotban, hanem helyben. Mihez hasonlít az íze?

Alexandra írta...

@Foodafok:
Elnézést, amiért csak most válaszolok, meg kellett kérdeznem egy szakértőt, hogy mire hasonlít az íze: a szarvassonkára.
No, azt még nem ettem :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...