2009. június 21., vasárnap

Fóliában sült lazac pestoval és zöldbabbal

A következő receptet Jamie Oliver - Ministry of Food című könyvében találtam. Olyannyira egyszerű és finom, hogy az elmúlt hetekben többször is elkészítettem. Ami a legjobb ebben az ételben, hogy ha vacsoravendégeket vársz, jóval előbb el lehet készíteni a kis csomagokat és csak akkor teszed be őket a sütőbe, amikor már tudod, hogy asztalhoz fogtok ülni.

Hozzávalók (2 személyre): 2 maroknyi zöldbab, 2 citrom, 2x200g lazacfilé (bőrrel, szálkák eltávolítva), 2 púpozott kanál zöld pesto, olivaolaj, ten
geri só, frissen őrült fekete bors

Melegítsd előre a sütőt 200 C fokra. Törd le zöldbab végét, ahol a szár volt. Vágj le egy jókora hosszúságű alufóliát, amekkora elég lesz a zöldbabos lazac becsomagolásához (kb. fél méter).

Tégy egy maréknyi zöldbabot a fólia közepére, majd bőrrel lefelé fektesd rá a lazacfilét. Tégy egy púpozott kanál zöld pestot a lazacra és kend szét. Locsold
meg olívaolajjal, csavard rá egy fél citrom levét, szórd meg sóval-borssal. Fogd össze a fólia két végét, és csomagold be az egész kupacot úgy, hogy sehol se maradjon lyuk. Ismételd meg az egész műveletet a másik lazacfilével, majd tedd a két csomagot egy tepsibe, majd a sütőbe. Süsd a csomagokat kb. 15-20 percig. Ha letelt az idő, hagyd őket kb. 1 percig állni, majd óvatosan bontsd ki a fóliát és ellenőrizd, hogy a lazac megfőtt-e. Tálalhatod az ételt fóliástól egy tányéron vagy óvatosan átemelheted az egész kupacot egy tányérra. Kínálj hozzá citromgerezdeket.

Sütés előtt

Sütés után


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...