2009. június 2., kedd

Jamie Oliver - Ministry of Food

Amennyire tudom, ez a könyv Magyarországon még nem jelent meg, itt is elég frissnek számít.
A könyv alcíme: Anyone can learn to cook in 24 hours, vagyis mindenki meg tud tanulni főzni 24 óra alatt.

Az alcím alapján az első benyomásom nem volt túl pozitív, hisz arra gondoltam: "Én ugyan tudok főzni, nincs szükségem egy alapszakácskönyvre". De azért csak vetettem rá egy pillantást - és a második benyomásom már teljesen más volt. Ez a könyv nem egy alapszakácskönyv. Tele van érdekes, jobbnál jobb egyszerű receptekkel, illetve néhány alapelvvel, hogyan tudod a különböző alapételeket könnyen variálni. Fel is került a karácsonyi ajándéklistámra, hogy mit szeretnék megkapni.

Harmadik benyomásom - miután a férjemtől megkaptam a könyvet karácsonyra - végképp elsöpört minden kételyt. Ez ez nagyszerű könyv! Amióta megvan, szinte folyamatosan a konyhában tanyázik és sorra készítem el belőle a finomabbnál finomabb ételeket.
A leghálásabb Jamienek a saláta alapszabályok miatt vagyok. Végre úgy érzem, hogy képes vagyok kreatív salátákat összeállítani, ami minden nap egy kicsit más, de mindig nagyon finom. És a legfőbb, férjemnek is mindig ízlenek :)

Végül, az áradozások után, álljon itt néhány étel neve, amelyeket januárban már elkészítettem a könyvből, és remélhetőleg a közeljövőben arra is lesz időm, hogy a recepteket ide bepötyögjem:
- Brokkolis és pestos tagliatelle
- Sült karfiolos makaróni
- Pasta al Pangrattato
- Mini kagylótészta krémes füstölt pancettával és borsóval

4 megjegyzés:

Unknown írta...

Ez a könyv valóban jó lehet! Én csak a tv-s verziót láttam, de a húsgolyók tésztával nagyon érdekelnének :) Fel tudnád tenni ezt a receptet is? Üdv.

Alexandra írta...

Voilá,

Kívánságod teljesült :)
Nézz be hozzám máskor is.

Dóra írta...

Kedves Alexandra,

Nagyon örülök,hogy felteszed a recepteket én csak a tévében láttam de fantasztikus.:)Várom a további recepteket,ha van időd rá:) Esetleg a roston sült lazac receptjét is fel tudnád majd tenni?:) Köszönöm

Alexandra írta...

@Dóra:
Arra gondolsz, amelyiket uborkás joghurttal tálalja?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...