A répa méltatlanul van elhanyagolva a magyar konyhában, holott ha helyesen van elkészítve nagyon finom.
Ráadásul tudni kell róla, hogy a benne található A vitamint szerveztünk sokkal jobban tudja hasznosítani, ha meg van főve, mint nyersen. Persze, ehhez nem kell a répát szétfőzni, épp csak egy kissé ropogóssá párolni.
Ha nem vagy odáig a répáért, de hajlandó vagy megenni, próbáld ki ezt a köretet. Mi kenguru steak-kel ettük.
Hozzávalók:
0,5 kg bébirépa, megtisztítva, hosszában félbe vágva
1 evőkanál magos mustár
1 evőkanál méz
1-2 evőkanál olívaolaj
A répát gőz fölött kb. 5 perc alatt ropogósra pároljuk (a főzési idő a répák nagyságától függően kevesebb is lehet) és tányérokra szedjük. A mustárt keverjük össze a mézzel és az olajjal, majd csurgassuk a répára.
Rögtön tálaljuk.
Ez az édes-csípős öntet remekül illik a csirkehúshoz és a borjúhoz is.
A recept a Donna Hay magazin 2011. februári számából származik.
Tejérzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Glutén érzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Paleosoknak: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Glutén érzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Paleosoknak: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
5 megjegyzés:
Egyetértek, méltatlanul mellőzzük, pedig ez az a zöldség nem csak húslevesbe való.Tegnap épp répavagdalt volt az ebéd nálunk.
Szép bőrszínt ad ( bár túl lehet adagolni, de annyit úgysem tudunk megenni).
Viszont nem A vitamin van benne, hanem β-karotin, amiből a szervezet előállítja az A-vitamint.(bocsi az okoskodásért,szakmai ártalom) :)
@Pötipite:
Köszönöm a helyesbítést! :)
Nagyon szeretem a sárgarépát. Sokat iszom kubut, mert abban is répa van. Mindenképp kipróbálom ezt a receptet. A magos mustárral is jó barátságban vagyunk.
Szedtem egyidőben bőrvédő kapszulát is amiben béta-karotin van, de egyszerűbb répát enni.
A kenguru hússal mennyire nehéz bánni?
Nálatok ez árban milyen kategóriájú húsnak számít?
@Réka:
Szerintem nagyon könnyű a kenguru húst elkészíteni. Mi steak-ként szoktuk enni, egyszerűen csak nem szabad túlsütni. Magas hőfokon 1-1 percig mindkét oldalát, majd közepes hőfokon a hús vastagságától függően 1-2 perc / oldal.
Itt olcsó húsnak számít, pedig nagyon-nagyon finom. Talán azért olcsó, mert sok ausztrál nem eszik Skippy-t :)
A répa tényleg nagyon finom, mustárosan még nem csináltam, de a hétvégén készítek magamnak.
Megjegyzés küldése