Nagyon ritkán készítek magyaros ételeket. Olyannyira, hogy amióta itt vagyok, soha egy pörkölttel meg nem próbálkoztam, nem is kívántam. A héten azonban amikor a húst vásároltam, belebotlottam egy tálcányi gyönyörű marhahúsba és gondoltam, itt az idő, hogy kipróbáljam, valóban más-e az íze, mint az otthoninak, ha pörköltszerűen főzöm.
Nos, ez a tokány egy otthon készülttel is felvenné a versenyt :) Nagyon finom volt.
Ennek ellenére egy jó ideig megint nem fogok ilyen ételt készíteni - túlságosan el vagyok szokva tőle...
Nos, ez a tokány egy otthon készülttel is felvenné a versenyt :) Nagyon finom volt.
Ennek ellenére egy jó ideig megint nem fogok ilyen ételt készíteni - túlságosan el vagyok szokva tőle...
Hozzávalók:
60 dkg marhahús,
1 nagyobb fej vöröshagyma, apróra vágva
15 dkg füstölt szalonna,
1 zöldpaprika, szeletekre vágva
1 paradicsom, héjától és magjától megtisztítva, szeletekre vágva
só, bors
1 dl fehérbor (elhagyható, én nem tettem bele)
szükség szerint zsiradék (nálam kacsazsír)
szükség szerint zsiradék (nálam kacsazsír)
A húst vékony, kisujjnyi csíkokra vágjuk, a szalonnát szintén.
A szalonnát kisütjük, leszűrjük és félretesszük . A szalonna leszűrt zsírját szükség esetén kiegészítjük egy kis extra zsírral és megfonnyasztjuk benne a hagymát.
Beletesszük a húst, többszöri kevergetés mellett átsütjük, majd vízzel felengedjük, s a pörkölthöz hasonlóan kevés lében pároljuk.
Fövés közben hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát, egy késhegynyi törött borsot, a fehér bort, végül ízlés szerint sózzuk.
Jól lefedve puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük és hozzáadjuk a kisütött szalonnadarabokat. Pár percnyi sütés után kevés vizet öntünk hozzá, amivel kb. 10 percig forraljuk.
A tokány leve rövid, sűrű, barna színű, tartalmas.
Tejérzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Glutén érzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Paleosoknak: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Glutén érzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Paleosoknak: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése