2011. március 2., szerda

Mézes-mustáros répa köret

A répa méltatlanul van elhanyagolva a magyar konyhában, holott ha helyesen van elkészítve nagyon finom.
Ráadásul tudni kell róla, hogy a benne található A vitamint szerveztünk sokkal jobban tudja hasznosítani, ha meg van főve, mint nyersen. Persze, ehhez nem kell a répát szétfőzni, épp csak egy kissé ropogóssá párolni.

Ha nem vagy odáig a répáért, de hajlandó vagy megenni, próbáld ki ezt a köretet. Mi kenguru steak-kel ettük.

Hozzávalók:
0,5 kg bébirépa, megtisztítva, hosszában félbe vágva
1 evőkanál magos mustár
1 evőkanál méz
1-2 evőkanál olívaolaj

A répát gőz fölött kb. 5 perc alatt ropogósra pároljuk (a főzési idő a répák nagyságától függően kevesebb is lehet) és tányérokra szedjük. A mustárt keverjük össze a mézzel és az olajjal, majd csurgassuk a répára.
Rögtön tálaljuk.


Ez az édes-csípős öntet remekül illik a csirkehúshoz és a borjúhoz is.

A recept a Donna Hay magazin 2011. februári számából származik.

Tejérzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Glutén érzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Paleosoknak: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.

5 megjegyzés:

Pötipite írta...

Egyetértek, méltatlanul mellőzzük, pedig ez az a zöldség nem csak húslevesbe való.Tegnap épp répavagdalt volt az ebéd nálunk.
Szép bőrszínt ad ( bár túl lehet adagolni, de annyit úgysem tudunk megenni).
Viszont nem A vitamin van benne, hanem β-karotin, amiből a szervezet előállítja az A-vitamint.(bocsi az okoskodásért,szakmai ártalom) :)

Alexandra írta...

@Pötipite:
Köszönöm a helyesbítést! :)

GasztroRéka írta...

Nagyon szeretem a sárgarépát. Sokat iszom kubut, mert abban is répa van. Mindenképp kipróbálom ezt a receptet. A magos mustárral is jó barátságban vagyunk.
Szedtem egyidőben bőrvédő kapszulát is amiben béta-karotin van, de egyszerűbb répát enni.
A kenguru hússal mennyire nehéz bánni?
Nálatok ez árban milyen kategóriájú húsnak számít?

Alexandra írta...

@Réka:
Szerintem nagyon könnyű a kenguru húst elkészíteni. Mi steak-ként szoktuk enni, egyszerűen csak nem szabad túlsütni. Magas hőfokon 1-1 percig mindkét oldalát, majd közepes hőfokon a hús vastagságától függően 1-2 perc / oldal.
Itt olcsó húsnak számít, pedig nagyon-nagyon finom. Talán azért olcsó, mert sok ausztrál nem eszik Skippy-t :)

Wise Lady írta...

A répa tényleg nagyon finom, mustárosan még nem csináltam, de a hétvégén készítek magamnak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...