Megcsináltam.
Nagyon jó alternatíva köretként a hideg saláta helyett.
Hozzávalók:
1 kg lilakáposzta
1/2 kg alma
1 hagyma
5 dkg zsír
1 kanál ecet (pl. almaecet vagy fehér borecet) vagy citromlé
só, köménymag
A hagymát apróra vágjuk, forró zsírban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a legyalult káposztát, meglocsoljuk egy kanál ecettel vagy citromlével, ráhintjük a héjastul megreszelt almát, s fedő alatt puhára pároljuk. Közben hozzáadunk egy kevés köménymagot (én teatojásba tettem egy teáskanálnyit - nem szeretek ráharapni a köménymagra), és ha szükséges, kevés vizet öntünk alá.
Tejérzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Glutén érzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Paleosoknak: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
1 megjegyzés:
Igen! Igen! Igen! Ez az egyik kedvenc köretem! Már tudom is mi lesz, ha elfogy a mostani menü. Köszi a receptet!
Megjegyzés küldése