2010. október 11., hétfő

Párolt lilakáposzta almával

Párolt lilakáposztát akartam készíteni valamelyik nap a sült húshoz. Ahogy lapozgattam a Horváth Ilona-féle szakácskönyvet, ráakadtam az almás változatra. Miért is ne?
Megcsináltam.
Nagyon jó alternatíva köretként a hideg saláta helyett.


Hozzávalók:
1 kg lilakáposzta
1/2 kg alma
1 hagyma
5 dkg zsír
1 kanál ecet (pl. almaecet vagy fehér borecet) vagy citromlé
só, köménymag

A hagymát apróra vágjuk, forró zsírban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a legyalult káposztát, meglocsoljuk egy kanál ecettel vagy citromlével, ráhintjük a héjastul megreszelt almát, s fedő alatt puhára pároljuk. Közben hozzáadunk egy kevés köménymagot (én teatojásba tettem egy teáskanálnyit - nem szeretek ráharapni a köménymagra), és ha szükséges, kevés vizet öntünk alá.



Tejérzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Glutén érzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Paleosoknak: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Igen! Igen! Igen! Ez az egyik kedvenc köretem! Már tudom is mi lesz, ha elfogy a mostani menü. Köszi a receptet!

hdfhdezash írta...

This braised purple cabbage with apple sounds like a delightful twist on a classic side dish! The combination of cabbage and apple must create a wonderful blend of sweet and tangy flavors. I love how the cumin adds a subtle warmth to the dish without overpowering it. Using a tea egg for the cumin seeds is a clever idea to avoid bites of whole seeds. This recipe seems perfect for complementing roast meat and would make a comforting and flavorful addition to any meal. Thanks for sharing such a tasty and practical recipe! https://modernkitchengear.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...