2010. február 19., péntek

Rukkola saláta szilvával, lilahagymával és fenyőmaggal

Ez a saláta kb annyiból áll, mint ami a címben szerepel. Nagyon finom vad rukkolát szoktam venni, aminek az ízét kár lenne bármivel is elnyomni. Gyönyörű, piros húsú szilvám volt itthon, azokat gerezdekre vágtam és hozzáadtam a rukkolához. Egy kis fej lilahagymát felszeleteltem és az is ment a tálba. Egy maréknyi pirított fenyőmagot szórtam rájuk.
És most jön a csavar!
Egy kevés balzsamecetet felforraltam, besűrítettem (vigyázz, ne legyen túl sűrű, mert olyan lesz, mint a karamell) és a salátára öntöttem. Végül dióolajjal meglocsoltam.
Nyamm.


3 megjegyzés:

á la carte kulinaria írta...

Nagyon finom lehet. Mostanában én is rukkolafüggő lettem, imádom!!! Nemrég aszalt szilvával készítettem + naranccsal. Hamarosan fel is teszem.

Alexandra írta...

Rukkola így, rukkola úgy - hetente kerül rukkola az asztalunkra. Emellett nagyon szeretem keverni a gyümölcs édes ízét az ecetes, esetenként csípős salátával.
Érdemes olyan rukkolát venni, aminek erős aromás íze van. Az ember nem is hinné, mekkora a különbség rukkola és rukkola között. Ha az ember megkóstolja az igazit, nem is akar másmilyet.

Alexandra írta...

Azt elfelejtettem írni, hogy kiváncsi vagyok a te receptedre is. Finom lehet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...