2010. február 16., kedd

Michel Roux

Ez a bejegyzés január 15-e óta várat magára. Akkor voltunk a párommal egy főzőshown, melyet a három Michelin csillagos francia szakács, Michel Roux tartott.
Magyarországon szerintem ő ismeretlen a nagyközönség számára, mivel könyvei magyarul egyáltalán nem jelentek meg. Holott van számos, nekem az Eggs (Tojások) és a Pastry (Tészták) című könyvét dedikálta.

A főzőbemutatóra igen szerencsés körülmények között jutottunk el: párom bankjától kaptuk ajándékba nem csak a bemutatóra szóló jegyeket, de az azt követő hat fogásos ebédre való meghívást is. Természetesen kihagyhatatlan alkalom volt :)

Michel Roux (véletlenül egyébként ausztrál felesége van) amellett, hogy remek szakács, bámulatos showman. Remekül szórakoztunk.
Az általa bemutatott (végigfőzött) menű:

  • Rákhús languszta farokkal, mangós menta salsán tálalva
  • Tésztában sült tengeri sügér Vierge (=szűz) szósszal
  • Alma és maracuja (=passionfruit) tortácska
Nem csak a bemutató alatt kóstolhattuk meg e fogásokat, de az azt követő ebéden is szerepeltek e fogások, így igazán kiélvezhettük az ízeket. Az ebéd kiegészült még kukorica krémlevessel (magyar fűszerpaprikával volt díszítve :), zöldséges lasagna tornyokkal, illetve sajttállal.


3 megjegyzés:

chriesi írta...

Huiiiiiii ez eszméletlen! Fantasztikus lehetett!!! Imádom Roux könyveit.

Alexandra írta...

Tényleg nagyon jó volt :) A tésztában sült halat (másik hallal) azóta el is készítettem. Sok receptje vár még kipróbálásra.
Ami nagyon tetszett, hogy olyan - pozitív értelemben - régi módon állt hozzá az ételkészítés művészetéshez.
Ahogy mondta: "Nem kell francia útlevél egy jó étel elkészítéséhez" :)

chriesi írta...

Ez jó! :)) Én épp a szószaiba mélyedtem bele.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...