Én csirkemellel tálaltam a napokban valamelyik vacsorára.
Hozzávalók (2 személyre):
145 g kusz-kusz
85 g aszalt áfonya
150 ml forrásban lévő víz
40 g fenyőmag
1 lilahagyma apróra vágva
1 csokor petrezselyem apróra vágva
1 citrom leve
A kusz-kuszt az áfonyával egy tálba helyezzük és ráöntjük a forró vizet. Lefedjük és kb. 5 percre félretesszük, amíg a kusz-kusz a vizet mind felissza. Ekkor egy villával átkavarjuk, hogy a szemek szétváljanak.
Közben a fenyőmagot egy kisebb serpenyőben közepes hőfokon megpirítjuk.
A kusz-kuszhoz hozzáadjuk a fenyőmagot, a lilahagymát, a petrezselymet és a citromlevet és jól összekeverjük.
Kész is.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg9cWMcubqIDx9VACiEaJsLARN4A-fUJPQN-7FrdGNscDxzM-jRDAmSZPs4KDkIRFMmDLbdYbws6_otbV8QYZ0HudXu241Vn0McDnsNOz39cH_P6usgxHJB-GATVsSrSXXxoL-oB-0H3lg/s320/%C3%81fony%C3%A1s-v%C3%B6r%C3%B6shagym%C3%A1s+kuszkusz+003.jpg)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése