2011. június 15., szerda

VKF! 43. - Banánfagylalt (Tejtermék-, glutén- és cukormentes, vegán, paleo)

Ezt a hihetetlenül egyszerű fagylaltot hirtelen ötlettől vezérelve készítettem el és annyira jól sikerült, hogy másnap megismételtem - mivel az első adag el is fogyott. 

Hozzávalók (kb. 4 dl lesz):

125 g kesukrém*
2 dl forróvíz
1 nagyobb banán (törhető állapotú, de ne legyen se túl puha, se túl kemény)
1 teáskanál vanília esszencia (elhagyható)
1/3 bögre (kb 1 dl) szőlőmagolaj

A banánt meghámozzuk és egy villával összetörjük. A kesukrémet összekeverjük a forróvízzel csomómentesre. Alacsony hőfokon folyamatos kevergetés mellett elkezdjük főzni, így pár percen belül besűrűsödik (tejföl sűrűségű legyen). Hozzáadjuk a banánt, a vaníliát, jól kikeverjük, majd vékony sugárban hozzákeverjük az  olajat. Levesszük a tűzről és hagyjuk a krémet lehűlni.
A kihült krémet fagyigépbe töltjük és a használati utasítás szerint elkészítjük a fagyit.
Már ekkor ehető lesz, de ha mélyhűtőben tartjuk és onnan elővesszük, pár percen belül adagolható állapotú lesz.

*A kesudióból az aprítógép 3 perc alatt kesukrémet készít. 

ÉS jól látjátok: semmilyen édesítőszer nincs benne. A banán elég édessé teszi. 



Tejérzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Glutén érzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Paleosoknak: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.

3 megjegyzés:

Kati írta...

Érdekes nagyon, megkóstólnám egyszer.

Alexandra írta...

Meglepően finom és nagyon banános íze van.

Névtelen írta...

Hmm nagyon jól néz ki!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...