Ezt a hihetetlenül egyszerű fagylaltot hirtelen ötlettől vezérelve készítettem el és annyira jól sikerült, hogy másnap megismételtem - mivel az első adag el is fogyott.
Hozzávalók (kb. 4 dl lesz):
125 g kesukrém*
2 dl forróvíz
1 nagyobb banán (törhető állapotú, de ne legyen se túl puha, se túl kemény)
1 teáskanál vanília esszencia (elhagyható)
1/3 bögre (kb 1 dl) szőlőmagolaj
A banánt meghámozzuk és egy villával összetörjük. A kesukrémet összekeverjük a forróvízzel csomómentesre. Alacsony hőfokon folyamatos kevergetés mellett elkezdjük főzni, így pár percen belül besűrűsödik (tejföl sűrűségű legyen). Hozzáadjuk a banánt, a vaníliát, jól kikeverjük, majd vékony sugárban hozzákeverjük az olajat. Levesszük a tűzről és hagyjuk a krémet lehűlni.
A kihült krémet fagyigépbe töltjük és a használati utasítás szerint elkészítjük a fagyit.
Már ekkor ehető lesz, de ha mélyhűtőben tartjuk és onnan elővesszük, pár percen belül adagolható állapotú lesz.
*A kesudióból az aprítógép 3 perc alatt kesukrémet készít.
ÉS jól látjátok: semmilyen édesítőszer nincs benne. A banán elég édessé teszi.
Tejérzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Glutén érzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Paleosoknak: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
3 megjegyzés:
Érdekes nagyon, megkóstólnám egyszer.
Meglepően finom és nagyon banános íze van.
Hmm nagyon jól néz ki!!!
Megjegyzés küldése