2011. június 20., hétfő

Narancsos-sárgabarackos muffin (TGC*-mentes, paleo)

Szeretem ezt a muffint, az utóbbi időben többször elkészítettem reggelire. Igaz, az alábbi adagból csak 3 db lesz, de az eredmény elég tömény, laktató. Érdemes megcsinálni minimuffinnak is és a falatnyi adagokat kávé vagy tea mellé kínálni. 

Olvasd tovább a receptet a Büfében.



Narancsos-sárgabarackos muffin (3 db muffinhoz)

10 dkg hántolt őrölt mandula
¼ teáskanál szódabikarbóna
½ teáskanál fahéj
¼ teáskanál reszelt szerecsendió
½ narancs reszelt héja
1 db tojás
2 evőkanál frissen facsart narancslé
5-6 db aszalt sárgabarack, apróra vágva

A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
Az őrölt mandulát összekeverjük a szódabikarbónával, a reszelt narancshéjjal és a fűszerekkel.
A tojást felütjük egy külön tálba és a narancslével homogénra keverjük.
A narancsos tojást hozzáöntjük a száraz keverékhez, alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott aszalt sárgabarackot és azzal is elegyítjük.
Egy muffintepsibe papír muffinkelyheket teszünk és elosztjuk bennük a tésztát.
Körülbelül 15 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy valóban megsült-e. 

*TGC-mentes: tejtermék-, glutén- és cukormentes



Tejérzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Glutén érzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Paleosoknak: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia Alexandra! Ez volt a kedvenc sütim, de a Büfé-ből sajnos eltűnt a recept. :( Fel tudnád rakni még 1x? Köszi: Artur

Alexandra írta...

Nahát! Azt hittem, már az összes Büfés receptet felraktam ide, de ezek szerint nem.
Köszi, hogy szóltál, Artur, pótoltam a mulasztást :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...