2011. június 29., szerda

Gombás-pisztáciás risotto friss spenóttal és rukkola pestoval

A flancos név egy egyszerű, de különleges ételt takar. Nem én találtam ki, hanem a kedvenc mona vale-i kávéházamban, a Willow-ban ettem. Ebéd után konzultáltam a szakáccsal, majd a hétvégén elkészítettem.
Finom, próbáljátok ki :)


Hozzávalók (2 személyre)


1 bögre risotto rizs (pl. Arborio)
1 db póréhagyma, fehér része vékony karikákra vágva
2 kanál ghee vagy olaj
2 kis marok (vagy egy nagy) hámozott pisztácia
1 szál friss rozmaring, levelei apróra vágva
1 doboz csiperke gomba konzerv (vagy friss gomba), lecsöpögtetve
1 dl fehérbor
fél l zöldség alaplé  
friss bébi spenótlevél 
parmezán
rukkola pesto


A póréhagymát  az olajon feltesszük sülni, majd hozzáadjuk a pisztáciát és a rozmaringot. Amikor a hgym megpuhult, beleöntjük a rizst és jól összeforgatjuk. Egy-két percig együtt főzzük, majd beleöntjük a fehérbort. Ha a rizs magába szívta a bort, hozzáadjuk a gombát és felöntjük egy merőkanálnyi alaplével. Folyamatos kavargatás közben mindig akkor rakunk bele az alapléből, amikor az előző adag levet a rizs magába szívta.  Ha nem elég az alaplé, forróvízzel pótoljuk.
Akkor kész, amikor a rizs megpuhult, de még épp roppanós. 
Tálalás előtti pillanatban keverjük bele a bébi spenótot, tányérokba szedjük, minden adag tetejét megkoronázzuk egy kanál pestoval, majd megszórjuk parmezánnal.






Tejérzékenyeknek: A parmezánt (és a pestot) kihagyhatod, egyébként élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Glutén érzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Paleosoknak: A rizs nem paleo, de kompromisszumként néha elfogadható.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...