A Blue Mountainben (Kék-hegység, Sydney közelében) ettem egy ehhez nagyon hasonló salátát, tulajdonképpen azt koppintottam le. Nem csak finom, de főételként is megállja a helyét.
Hozzávalók (4 személyre):
Fejenként két marok vegyes salátalevél
10 dkg füstölt lazac
4 db főtt tojás
3 db paradicsom, egyenként 8 cikkelyre vágva és azok is felezve
1 db avokádó, meghámozva és vékony szeletekre vágva
1 db avokádó, meghámozva és vékony szeletekre vágva
1 db narancs, meghámozva és gerezdekre bontva
1 fürt szőlő (nálam zöld színű, de teljesen mindegy, milyen színű)
4 db olívabogyó díszítésnek
olívaolaj
fehér borecet
4 db citromgerezd a tálaláshoz
A megmosott, megszárított salátaleveleket egy nagy tálba tesszük, ahol jól át tudjuk forgatni őket az olívaolajjal és a borecettel, majd tányérokra osztjuk őket. Mindegyiket megszórjuk paradicsommal (elméletileg 16 db kis kocka jut mindegyikre), avokádóval, narancsgerezdekkel és szőlőszemekkel, majd a tányér közepére halmozunk egy-két szelet lazacot (amennyi jut). Rusztikusan, ahogy Jamie Oliver mondaná :)
A tojásokat hosszában négybe vágjuk, azt is a salátára tesszük, végül olívabogyókkal díszítjük.Tejérzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Glutén érzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Paleosoknak: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Glutén érzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Paleosoknak: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
1 megjegyzés:
Imádom a salátáidat.
Megjegyzés küldése