A sok édes után most jöjjön egy sós reggeli muffin.
Hozzávalók (3 db kisebb vagy 2 db nagyobbhoz):
1 bögre (= 2,5 dl; kb. 110 g) mandulaliszt
1 db tojás
1 kisebb marék reszelt parmezán
1/4 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál almaecet (vagy fehér borecet)
1 kisebb szál friss rozmaring, levelei apróra vágva
1 kisebb marék dió, durvára vágva
1/2 teáskanál almaecet (vagy fehér borecet)
1 kisebb szál friss rozmaring, levelei apróra vágva
1 kisebb marék dió, durvára vágva
csipet só
A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
A mandulalisztbe belekeverjük a szódabikarbónát, a sajtot, rozmaringot és a sót. Egy másik tálban a tojást összekeverjük az ecettel. A folyékony hozzávalókat hozzáadjuk a mandulaliszthez, jó alaposan kikeverjük, majd összedolgozzuk a durvára vágott dióval.
A masszát szilikon vagy papírkelyhekkel kibélelt muffinformába adagoljuk és kb. 15 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Tejérzékenyeknek: Ha kemény sajtot sem ehetsz, hagyd ki. Nem lesz ugyanolyan a muffinod, mint ez, de biztos, hogy az is finom.
Glutén érzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Paleosoknak: A kemény sajt csak kompromisszum a paleoban. Nyugodtan kihagyhatod vagy élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Glutén érzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Paleosoknak: A kemény sajt csak kompromisszum a paleoban. Nyugodtan kihagyhatod vagy élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése