A sok édes után most jöjjön egy sós reggeli muffin.
Hozzávalók (3 db kisebb vagy 2 db nagyobbhoz):
1 bögre (= 2,5 dl; kb. 110 g) mandulaliszt
1 db tojás
1 kisebb marék reszelt parmezán
1/4 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál almaecet (vagy fehér borecet)
1 kisebb szál friss rozmaring, levelei apróra vágva
1 kisebb marék dió, durvára vágva
1/2 teáskanál almaecet (vagy fehér borecet)
1 kisebb szál friss rozmaring, levelei apróra vágva
1 kisebb marék dió, durvára vágva
csipet só
A sütőt előmelegítjük 180 C fokra. 
A  mandulalisztbe belekeverjük a szódabikarbónát, a sajtot, rozmaringot és a sót. Egy másik  tálban  a tojást összekeverjük az ecettel. A  folyékony hozzávalókat hozzáadjuk a mandulaliszthez, jó alaposan  kikeverjük, majd összedolgozzuk a durvára vágott dióval.
A  masszát szilikon vagy papírkelyhekkel kibélelt muffinformába adagoljuk  és kb. 15 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. 
Tejérzékenyeknek: Ha kemény sajtot sem ehetsz, hagyd ki. Nem lesz ugyanolyan a muffinod, mint ez, de biztos, hogy az is finom.
Glutén érzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Paleosoknak: A kemény sajt csak kompromisszum a paleoban. Nyugodtan kihagyhatod vagy élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Glutén érzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Paleosoknak: A kemény sajt csak kompromisszum a paleoban. Nyugodtan kihagyhatod vagy élvezd az ételt úgy, ahogy van.


 


 
 
 
 
 
 
 Bejegyzések
Bejegyzések
 
 
 
 

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése