ajowan seed
akudjura (Bush Tomato Ground)
allspice
amchur powder
anise
aniseed myrtle leaf
angelica
arrowroot
basil
bay leaf
calendula
caraway seed
cardamom pods
cassia bark
cayenne pepper
cellery seed
chamomile
chervil leaves
chive
cinnamon
cloves
coriander
cumin
curry
dill
fennel
fenugreek
galangal
garden cress
garlic
ginger
gula meleka
horseradish
horstail
jaggery
juniper
juniper berries
lavender
lemon balm
lemon gras
lemon myrtle
licorice root
lovage
mahlab
marjoram
mastic
mint
mustard
nigella seed
nutmeg
oregano
parsley
pepper
peppermint
porcini mushrooms
rose petals
rose water
rosemary
saffron
sage
savory
star anise
stevia leaf powder
sumac
tarragon
thyme
tonka beans
turmeric
vanilla
verbena
wasabi
water cress
wattleseed
ajovan
bozótparadicsom, ausztrál növény
szegfűbors
szárított zöld mangó por
ánizs
egy ausztrál növény, melynek ánizshoz hasonló íze van
angelika
nyílgyökér
bazsalikom
babérlevél
körömvirág
köménymag
kardamon-mag
indonéz fahéj
cayenne-i bors
zellermag
kamilla, orvosi székfű
vad turbolya levél
metélőhagyma
fahéj
szegfűszeg
koriander
római kömény
curry
kapor
édeskömény
görögszéna
galangal
kerti zsázsa
fokhagyma
gyömbér
egy sötét pálmacukor fajta
torma
zsúrló
sötét, finomítatlan indiai cukor
boróka
borókabogyó
levendula
orvosi citromfű
indiai citromfű
citrommirtusz, ausztrál növény
édesgyökér
lestyán
sajmeggy-magbél
majoranna
masztika
menta
mustár
borzaskata
szerencsendió
szurokfű, vadmajoranna
petrezselyem
bors
borsmenta
porcini gombák
rózsaszirmok
rózsavíz
rozmaring
sáfrány
zsálya
borsikafű
csillagánizs
sztívia por
szömörce
tárkony
kakukkfű
tonkabab
kurkuma
vanília
vasfű, verbéna
japán torma
vizitorma
akáciamag, ausztrál növény
bozótparadicsom, ausztrál növény
szegfűbors
szárított zöld mangó por
ánizs
egy ausztrál növény, melynek ánizshoz hasonló íze van
angelika
nyílgyökér
bazsalikom
babérlevél
körömvirág
köménymag
kardamon-mag
indonéz fahéj
cayenne-i bors
zellermag
kamilla, orvosi székfű
vad turbolya levél
metélőhagyma
fahéj
szegfűszeg
koriander
római kömény
curry
kapor
édeskömény
görögszéna
galangal
kerti zsázsa
fokhagyma
gyömbér
egy sötét pálmacukor fajta
torma
zsúrló
sötét, finomítatlan indiai cukor
boróka
borókabogyó
levendula
orvosi citromfű
indiai citromfű
citrommirtusz, ausztrál növény
édesgyökér
lestyán
sajmeggy-magbél
majoranna
masztika
menta
mustár
borzaskata
szerencsendió
szurokfű, vadmajoranna
petrezselyem
bors
borsmenta
porcini gombák
rózsaszirmok
rózsavíz
rozmaring
sáfrány
zsálya
borsikafű
csillagánizs
sztívia por
szömörce
tárkony
kakukkfű
tonkabab
kurkuma
vanília
vasfű, verbéna
japán torma
vizitorma
akáciamag, ausztrál növény
4 megjegyzés:
No, ezeket magyarul sem tom! :)))
el van csúszva egy sorral
Evvel sajnos így vagyok én is,hogy többet sajnos magyarul sem ismerek,és nem csak azokra gondolok,ami mellett ott van,hogy ausztrál. ...de utána nézek! Alexandra múltkor is bemutatta a krémalmát részletesen,lehet ezekből is kapunk részletesebb bemutatást. Jó ez a blog,mindig tanul az ember és érdekes is!
Sokan úgy vélik,hogy a gasztronómia kimeríthető,pedig mindig tartogat újat!
Remélem, a sorok most már jól vannak, mert még Hella hozzászólása után javítottam. Nem tudom, hogy csak későn jött át a második hozzászólás vagy más képernyőn másképp látszódnak a sorok...
@Hella:
Van néhány, amit én sem ismertem. Megnéztem az egyik legnagyobb ausztrál fűszerforgalmazó honlapját és az ő fűszereinek kerestem meg a magyar megfelelőjét. Természetesen, nekik sokkal nagyobb a választékuk ennél.
@Réka:
Némelyik valóban megérdemel egy kis bemutatást. A receptjeim között van olyan, amit pl. szömörcével ízesítettem.
Megjegyzés küldése