Itt nem lehet kapni főzőtököt - vagy legalábbis én még sehol sem láttam.
Viszont időnként lehet kapni fehér cukkinit, ami nagyon hasonlít a tökre. Végül is szegről-végről rokonok vagy mi ;)
Az ételt egy az egyben Moha receptje alapján készítettem.
Hozzávalók:
1 kg fehér cukkini meghámozva, legyalulva
1 közepes fej vöröshagyma
1 teáskanál pirospaprika (ezt még otthonról hoztam, jó házi fajta :)
2-3 evőkanál olaj
só, ízlés szerint
1 nagy csokor kapor
25 dkg tejföl (sour cream vagy creme fraiche)
1 teáskanál liszt (nálam hajdinaliszt)
A cukkinit besóztam és állni hagytam. A hagymát megtisztítottam, apróra vágtam és olajon kevergetve megdinszteltem. Lehúztam a tűzről, hozzáadtam a pirospaprikát és a cukkinit levével együtt, valamint az apróra vágott kapor felét. Pár percig főztem, miközben elkészítettem a lisztes habarást: a lisztet csomómentesre kevertem egy kevés hideg vízzel, hozzáadtam a creme fraichet, majd az egészet a cukkinihoz öntöttem. Kevergetve összeforraltam, hozzáadtam a maradék kaprot és már kész is.
A férjem nem ismeri a főzelékeket, így először találkozott ezzel az étellel. Ízlett neki :)
2010. május 28., péntek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
6 megjegyzés:
Itt is itt vagyok. :))
Javítsd ki a tetszikelést, hogy legyen értelme tetszikelnem. :))
Évek óta cukkiniből készítem a főzeléket.Szerintem jobb,mint a tök.
Ez külön jó, hogy a férjednek elsőre ízlett!
Egyébként én is szoktam akár zöld cukkiniből is készíteni,finom lesz:)
Ginával egyetértek, szerintem is finomabb cukkiniből, mint tökből a főzelék.
Én a vastagabb zöld cukkiniből szoktam készíteni.
@Hella:
Nem tudom, hogyan :( Már próbáltam, de mindig hibaüzenetet kapok a kódra.
@Gina, Moha, Liza:
Na, zöld cukkiniből még nem próbáltam. Van különbség a fehér és a zöldből készült között?
Fehéret nem is igen láttam még,szerintem nincs különbség.Igaz én a kertben csak zöldet termesztek:))
Megjegyzés küldése