Mi soha nem eszünk a húst krumplival. Nagy változás ahhoz képest, hogy úgy nöttem fel: krumplit krumplival... :) Mostanában gyakran sütöttem marha hátszínt (azt hiszem, ez a neve a rib eye-nak), amellé is csak almagerezdeket, aszalt szilvát és céklát dobtam, együtt sütöttem meg őket és ennyi volt a köret. Így a fogás laktató is volt, könnyű is és finom.
Az alábbi salátához nagyon hasonlót már tettem fel itt, de ez a két recept remek példa arra, hogy egy kevéske módosításnak köszönhetően mennyire más ízvilágot kapunk. Ez is hús körete lett; kacsamellet sütöttem hozzá.
Hozzávalók:
rukkola
lilakáposzta
alma
mazsola (puha fajta, nem az összeaszott-féle)
szőlőmagolaj
almaecet
A káposztát és a kimagozott almát (héjastól) csíkokra vágtam és hozzádobtam a rukkolához. Rászórtam egy jó marék mazsolát, meglocsoltam almaecettel és szőlőmagolajjal.
2010. május 1., szombat
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése