2009. október 24., szombat

Lazacos édesburgonya-krokett

Ez is egy nagyon egyszerű recept, bár egy kicsit pepecselős. Legalábbis nekem.
Tegnap ez volt a vacsora. Nagyon finom, erős ízű ruccolával tálaltam, citromgerezdekkel és majonézzel. Na meg előkaptunk egy 2005-ös Balatonboglári Szürkebarátot - Dan Murphys beszerzés :)


Hozzávalók (4 személyre):

650 g édesburgonya, megpucolva és kb. 2 cm-es darabokra vágva
1 db 415g-os rózsaszín lazac konzerv, lecsöpögtetve
1 db vöröshagyma, megpucolva és apróra vágva

liszt, tojás és zsemlemorzsa a bundázáshoz

Az édesburgonyát készítsük el ugyanúgy, ahogy
a krumplipürét szoktuk: lobogó vízben főzzük meg (kb. 12 perc) és leszűrés után törjük össze. Adjuk hozzá a lazac konzervet és a vöröshagymát, jól keverjük össze, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
A masszából formázzunk kisebb hengereket és egyenként bundázzuk be őket először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába.

Egy mélyebb serpenyőt melegítsünk fel közepes-forróra és süssük ki benne a kroketteket aranybarnára. Amikor kivesszük őket, csöpögtessük le őket papírtörlőn.

Köretként vagy salátával tálalva önálló ételként is megállja a helyét.

A recept a Good Taste magazin 2009. októberi számában jelent meg.

5 megjegyzés:

Unknown írta...

Nyers lazaccal hogy lehet szerinted kombinálni? Előbb megsütö vagy megpárolom és utána adom hozzá?

Szép napot

Alexandra írta...

Hm, nyers lazacot kár lenne erre az ételre pazarolni :)
Próbáld meg inkább füstölt lazaccal, azt darabold fel. Vagy egy másik lehetőség, ha marad a sült lazacból másnapra, de már nem elég egy teljes vacsorára, akkor azt raknám bele.

Unknown írta...

Oksa! :)
A füstölt lazac itt extrém drága ... :( A nyers még elfogadható áron van. Azért azt szoktam megsütni.

Legközelebb Krisz elől eldugom a maradékot és kipróbálom ezt a receptet. :)

Alexandra írta...

A vékony szeletekre vágott, előre csomagolt?

Bogi írta...

Szia Alexandra!

Kipróbáltuk és isteni:-)
...kicsi változtatás volt, mert nekem nyers halam volt itthon, meg csak párizsi bundát kapott mandulalisztből és tojásból.Nem tudhatom milyen volt az eredeti :-) de ez most bekerült a receptes könyvembe.Köszönjük a kreativitásodat!Gratulálok az oldalhoz-mostanában fedeztem fel-és a csodaszép gyerkőceidhez is :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...