Ez a saláta remekül megállja a helyét köretként is. Emellett egyszerű, gyors és különleges.
Én csirkemellel tálaltam a napokban valamelyik vacsorára.
Hozzávalók (2 személyre):
145 g kusz-kusz
85 g aszalt áfonya
150 ml forrásban lévő víz
40 g fenyőmag
1 lilahagyma apróra vágva
1 csokor petrezselyem apróra vágva
1 citrom leve
A kusz-kuszt az áfonyával egy tálba helyezzük és ráöntjük a forró vizet. Lefedjük és kb. 5 percre félretesszük, amíg a kusz-kusz a vizet mind felissza. Ekkor egy villával átkavarjuk, hogy a szemek szétváljanak.
Közben a fenyőmagot egy kisebb serpenyőben közepes hőfokon megpirítjuk.
A kusz-kuszhoz hozzáadjuk a fenyőmagot, a lilahagymát, a petrezselymet és a citromlevet és jól összekeverjük.
Kész is.
2009. október 17., szombat
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése