2009. október 14., szerda

Sült csirkemell karfiolos csicseriborsó salátával

Még mindig a hétvége termése.
Glutén mentes, magas protein tartalommal. Nem mintha ilyen feltételei lettek volna a főzőcskének, egyszerűen csak tetszett az ételfotó a Delicious magazinban és kiderült, minden van itthon hozzá.
A csicseriborsó-konzerv: jó. Még egy olyan étel, amit állandóan a kamrapolcon lehet tartani, a rizs és a tészták (és a kukoricadara és a kuszkusz) mellett, mert a konzervben eláll. Gyorsan elkészíthető, hisz már nem kell megfőzni és még különlegesnek is számít.
Nem tudom, Magyarországon mennyire könnyű vagy nehéz hozzájutni, itt az Aldiban veszem. Illetve holnap egy egész tálcával fogok venni, hogy feltöltsem a készleteimet.

Villámgyors étel ebédre vagy vacsorára.

Hozzávalók (4 adaghoz):

fél kg karfiol, kisebb rózsákra szedve
400g csicseriborsó konzerv, leszűrve, lecsöpögtetve
1 ek. olivaolaj
1 citrom reszelt héja és leve
1/2 fej lilahagyma, finomra vágva
2 ek. "rusztikusra szabdalt" petrezselyem (én nagyon apróra vágtam, hogy a férjem ne ismerje fel, de lebuktam :( )
megfelelő mennyiségű csirkemell

A karfiolt forrásban lévő sós vízbe dobjuk és 1-2 percig főzzük. Épp csak annyira, hogy ropogósak maradjanak.
A csicseriborsót leszűrés után én forróvízbe raktam pihenni, hogy egy kicsit átmelegedjenek, bár az eredeti recept nem írt ilyesmit. Szerintem ez jót tett neki. A csicseriborsót, a citrom héját, a lilahagymát egy tálba összekeverjük az olajjal és a citrom levével.
Közben a csirkemelleket ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, majd egy kis leheletnyi olajon (érdemes olajspréht használni) mindkét oldalukat kb. 3-3 perc alatt megsütjük annyira, hogy kívül szép színük legyen, belül pedig átfőjjenek. Félretesszük és melegen tartjuk őket.
A leszűrt karfiolt beledobjuk ugyanabba a serpenyőbe, amelyben a hús sült és 1 perc alatt megpirítjuk. Hozzáadjuk a csicseriborsó salátához, összekeverjük, ráhalmozzuk a petrezselymet (petrezselymet utáló férjek esetében csak a tányéron szórjuk meg) és már tálalható is a hússal.

Nagyon egyszerű és finom étel.






Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...