2012. május 8., kedd

Paleo forró csoki

Tudom, Magyarországon épp nincs szezonja, de nálunk Sydneyben  lassan beköszönt a tél. A hideg estéken, a kandallóban ropogó meleg tűz fényénél igazán jól esik egy finom forró csoki. 
De kandalló nélkül is :)

Hogy milyen az igazi forró csoki?
Krémes, de se nem sűrű, se nem túl folyékony.
Nem könnyű ilyen forró csokit készíteni akkor, amikor nem használhatsz tejterméket és a sűrítéshez keményítőt.
Nem könnyű - de lehetséges :)

Az én családomnak nagyon ízlik ez a változat.




Hozzávalók 1 bögrényi adaghoz:
1 evőkanál 100 %-os kesudiókrém 
1 púpozott teáskanál (cukrozatlan) holland kakaó
1-2 teáskanál édesítő (xilit, méz, stb)
kb. 2-2,5 dl forró víz

Olvasd tovább a Büfében :)



Tejérzékenyeknek:  Élvezd az ételt úgy, ahogy van. 
Glutén érzékenyeknek:  Élvezd az ételt úgy, ahogy van.  
Paleosoknak: 
 Élvezd az ételt úgy, ahogy van.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...