2012. november 28., szerda

Az igazi banán jégkrém

Tudom, hogy olvasótáborom döntő hányada nem igazán tud mit kezdeni ezzel a poszttal, de itt van az én ausztrál kisebbségem, akiknek nem is jöhetne jobbkor :)
Talán bátor dolog kijelenteni, hogy az "igazi" banán jégkrém, pedig mi is lehetne banánosabb, mint ez?!?
Egyszerű és nagyszerű! Biztos, hogy jól fog esni a karácsonyi hőségben és majd a gyerekek születésnapjára is elkészítem. Meg csak úgy, bármikor :)



Hozzávalók:
banán
jégkrémpálcika
csokoládé öntet (kókuszzsír, kakaópor, édesítő)
kókuszreszelék / durvára vágott dió, mandula, mogyoró / színes cukorkák (nem paleo)

A banánokat négybe vágjuk és mindegyikbe beleszúrunk egy jégkrémpálcikát. Mélyhűtőbe tesszük legalább 4 órára, de inkább egy éjszakára. Mégjobb, ha mindig tartasz ott néhány darabot, a biztonság kedvéért.
Langyos csokoládéöntetet készítünk és előkészítjük a kókuszreszeléket. A fagyott gyümölcsön gyorsan köt a csoki ezért fontos, hogy minden kéznél legyen, mert gyorsan kell dolgozni. A fagyott banánokat belemártjuk a csokiöntetbe és rögtön utána beleforgatjuk a kókuszreszelékbe. 
Egyből tálra vagy pohárba tehetjük őket, mert nem fog csöpögni.

Jó étvágyat! :)



Tejérzékenyeknek:  Ha nem házi csokoládé öntetet készítesz, hanem bolti csokit használsz, ügyelj arra, hogy tejmentes legyen.
Glutén érzékenyeknek:  Élvezd az ételt úgy, ahogy van.  
Paleosoknak: 
Bolti csokoládé helyett jobban jársz a házi változattal.

10 megjegyzés:

barbibaba írta...

Baromi jó lehet. Hát itthon most se hőség, se banán, úgyhogy maradnak ők a kis kedvenceim: http://ly.my/csoki

Névtelen írta...

Kedves Alexandra!
Leírnád, hogy a csokiöntetnél milyen arányokat használtál?
Köszönöm!
Ágnes

Alexandra írta...

@Ágnes:

Igazából csak szemre és ízre szoktam csinálni, kb így:

Kb. 3 evőkanál kókuszzsír – ha nem folyékony, akkor sem baj, belekaparok kb. ennyi mennyiséget a serpenyőbe. Ha a zsír lágy, persze könnyebb. Nincs jelentősége, hogy púpozott vagy sem, de legyen inkább púpozott. A kókuszzsír nagyon alacsony hőfokon (elektromoson 2-es) felolvasztom. Amikor teljesen folyékony, lehúzom a tűzhelyről és beleteszem a kakaóport.
Kb. 1 evőkanál nem púpozott kakaópor - Holland kakaó a legjobb, a nyers kakaónak nincs elég intenzív íze. Visszeteszem a tűzhelyre, jól összekavarom, csomómentesre. Ha túl áttetsző, vagyis nincs elég csokiöntet kinézete (sűrűségre és színre), akkor teszek még hozzá kakaóport. Ha csomómentes, hozzáadom az édesítőt.
Kb. 1-2 teáskanálnyi méz – lehet más édesítő is, de jobb, ha folyékonyat használunk. Mivel nem forraljuk fel az öntetet, nem forrósodik fel 60 fok fölé, a méz megtartja jó tulajdonságait. Vigyázzunk arra, hogy az öntet csak annyira legyen meleg, hogy az ujjhegyünket beletéve még el bírjuk viselni a hőmérsékletet. Erre szükség van, mert amikor a mézet beletesszük, rendszeresen meg kell kóstolni, hogy elég édes-e. Ha kezdene túlmelegedni, csak lehúzzuk a tűzhelyről. A méz segít egy kicsit folyékonyabbá tenni az öntetet.
Ha véletlenül túl sok kakaópor menne bele és az öntet túl sűrű, tegyél hozzá még kókuszzsírt.

Remélem, ez elég segítség és sikerül elkészíteni.

Névtelen írta...

Köszönöm, mindenképpen kipróbálom! :)
Ágnes

gina morgan írta...

nak hívnak Máriá Ádám, egyedülálló szülő vagyok, a férjem halála előtt annyi adóssággal hagyott ránk, annyira zavart és csalódott voltam, hogyan kell kifizetni a hatalmas adósságot. Egyik nap az interneten böngészve találtam egy tanúvallomást (Jörg Stephen) arról, hogy GINA MORGAN hogyan segített neki kölcsönt adni. Így hát 15,000,000 FT kölcsönt kértem 5 éves futamidőre a Vállalattól az e-mailen keresztül (ginamorganloancompany@gmail.com) Amikor a kölcsönt kértem, fogadalmat tettem ISTENNEK, hogy ha megkapom a kölcsönt, engedni fogom. a világ tudja, mit tett értem, legnagyobb meglepetésemre kevesebb, mint 48 óra leforgása alatt a hitelemet 2%-os kamattal nyújtották. Most rendeztem a férjem adósságát, és új életet és saját vállalkozást kezdek. Most teljesítettem a fogadalmamat. Tehát ha bármilyen típusú kölcsönt szeretne akár 2%-os áron, kérjük, forduljon a GINA MORGAN LOAN COMPANY LTD-hez a címen e-mail: ginamorganloancompany@gmail.com

Robert Finance írta...

Szia hogy vagy ma? Tudtad, hogy 3000 eurótól kölcsönözhetsz
50 000 000 euró? Szerezze meg a vállalkozásának megfelelő pénzügyi könnyítést. A te
az üzleti élet, az oktatás, a nyaralás és a személyes álmok a mi gondunk.
Hadd finanszírozzuk. Határ nélül. Nincs akadály. Valami késés? Ez egy nagy nem. Megtesszük
örülj, ha segíthetsz céljaid elérésében. Ügyfélszolgálati csapataink a hét minden napján, 24 órában online állnak
hogy válaszoljon kérésére, nyugodtan írjon nekünk. 2%-os kamatláb.

Köszönöm.

E-mail: rogerskenservices@gmail.com

Dr. Rogers Ken Pénzügyi kölcsönök

Robert Finance írta...

Szüksége van hitelre, hogy kifizesse számláit? Vagy az Ön vállalkozása számára, ha igen
E-mail: investorloanoffer@gmail.com majd töltse ki ezt az információt a címre

regisztrálja nevét adatbázisunkban.

(1) Az Ön neve:

(2) Kölcsönként szükséges összeg:

(3) Telefonszám:

(4)Időtartam:

(5) Nem:

(6)Ország

Loan Offer. írta...

Hitelre van szüksége? magánkölcsön? Vállalkozási hitelek? Jelzálog hitel? Mezőgazdasági és projektfinanszírozás? Minden típusú hitelt kínálunk 2%-os kamattal! Elérhetőségek e-mail címe:(dakany.endre@gmail.com)

Hitelre van szüksége?

Loan Offer. írta...

Helló,

Tanúsítvánnyal rendelkezünk a következő típusú kölcsönök vagy bármilyen finanszírozás nyújtására: Magánhitel? Vállalkozási hitelek? Adósságkonszolidációs hitel? Javítja otthonát? Beruházási hitel? Kredit elérhető? Személyi kölcsönök? Kereskedelmi hitelek? Kombinált hitel? Konszolidációs hitelek? Ha felkeltettük érdeklődését, keressen minket: (dakany.endre@gmail.com)

Sürgős hitel ajánlat.

Névtelen írta...

Tanúsítvánnyal rendelkezünk a következő típusú kölcsönök vagy bármilyen finanszírozás nyújtására: Magánhitel? Vállalkozási hitelek? Adósságkonszolidációs hitel? Javítja otthonát? Beruházási hitel? Kredit elérhető? Személyi kölcsönök? Kereskedelmi hitelek? Kombinált hitel? Konszolidációs hitelek? Ha felkeltettük érdeklődését, keressen minket: (digitalloancredits@gmail.com)

Sürgős hitel ajánlat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...