Szeretem ezt a muffint, az utóbbi időben többször elkészítettem reggelire. Igaz, az alábbi adagból csak 3 db lesz, de az eredmény elég tömény, laktató. Érdemes megcsinálni minimuffinnak is és a falatnyi adagokat kávé vagy tea mellé kínálni.
Olvasd tovább a receptet a Büfében.
Narancsos-sárgabarackos muffin (3 db
muffinhoz)
10 dkg hántolt őrölt mandula
¼ teáskanál szódabikarbóna
½ teáskanál fahéj
¼ teáskanál reszelt szerecsendió
½ narancs reszelt héja
1 db tojás
2 evőkanál frissen facsart narancslé
5-6 db aszalt sárgabarack, apróra vágva
A sütőt előmelegítjük 180 C fokra.
Az őrölt mandulát összekeverjük a
szódabikarbónával, a reszelt narancshéjjal és a fűszerekkel.
A tojást felütjük egy külön tálba és a
narancslével homogénra keverjük.
A narancsos tojást hozzáöntjük a száraz
keverékhez, alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott aszalt
sárgabarackot és azzal is elegyítjük.
Egy muffintepsibe papír muffinkelyheket
teszünk és elosztjuk bennük a tésztát.
Körülbelül 15 perc alatt készre sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy valóban megsült-e.
*TGC-mentes: tejtermék-, glutén- és cukormentes
Tejérzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Glutén érzékenyeknek: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
Paleosoknak: Élvezd az ételt úgy, ahogy van.
2 megjegyzés:
Szia Alexandra! Ez volt a kedvenc sütim, de a Büfé-ből sajnos eltűnt a recept. :( Fel tudnád rakni még 1x? Köszi: Artur
Nahát! Azt hittem, már az összes Büfés receptet felraktam ide, de ezek szerint nem.
Köszi, hogy szóltál, Artur, pótoltam a mulasztást :)
Megjegyzés küldése