Férjem aktuális kedvence :)
Hozzávalók:
4 dl kókusztej
3 tojássárgája
1 evőkanál agavé
szirup (vagy más semleges édesítő)
10 dkg 85 %-os
étcsokoládé (nálam Lindl), apróra összetörve
1 nagy csokor
mentalevél
Kb. 3,5 dl vodka
A mentalevelet
vágjuk apróra, tegyük egy befőttes üvegbe, majd öntsük fel a vodkával.
Légmentesen fedjük le és hagyjuk állni legalább 24-36 órát. Ekkor szűrjük le a
mentás vodkát és tegyük félre. A színe elég sötét lesz, de nem zöld.
Gőzfürdő felett
keverjük habosra a tojássárgákat az agavéval. Amikor már eléggé besűrűsödött,
fokozatosan öntsük hozzá a kókusztejet. Ha mindet hozzáadtuk, kivehetjük az
edényt a gőzfürdőből és közvetlenül a főzőlapon folytathatjuk a műveletet.
Közepes hőfokon, állandó keverés mellett sűrítsük be a krémet amennyire tudjuk (kb. 15 perc). Akkor jó, ha a fakanalat belemártva vékony
réteg képződik rajta.
Adjuk a krémhez az
összetört csokoládét és keverjük addig, amíg elolvad. Hűtsük le, majd öntsük
fel ugyanannyi mentás vodkával, mint amennyi a csokoládés krém.. Jól
behűtve fogyasszuk.
A recepthez az inspirációt Édes és Keserűtől kaptam.
2 megjegyzés:
Húúú ez isteni lehet!
Hűha...na ezzel le lehetne venni engem a lábamról! :-)
Megjegyzés küldése