Görögül: Keftédes Tiganití me Sáltsa Domátas
Volt itthon egy adag darálthús és elővettem a görög szakácskönyvemet (még Korfun vettem), mondván, abban biztos találok hozzá receptet.
Igaz, már van egy húsgolyós receptem Jamie Olivertől, de szerettem volna valami újat kipróbálni.
Nagyon egyszerű étel ez is és hamar kész van.
Rizzsel tálaltam.
Hozzávalók (2-3 adag):
fél kg darált hús (marhával van írva a recept, én csirkét használtam)
1 fej vöröshagyma, reszelve
1 db tojás
1 gerezd fokhagyma, reszelve
1-2 szelet kenyér (vagy valamennyi kenyérmorzsa)
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
só, bors
olaj a sütéshez
kevés liszt
görögös paradicsomszósz
A húst keverjük össze a tojással, a petrezselyemmel, a fokhagymával és a hagymával. Adj hozzá annyi kenyeret, ami a nedvességet felissza. Ízesítsd a húspépet sóval és borssal, és keverd az egészet jó alaposan össze.
Készíts kis gólyókat a húsból, majd a két tenyered között lapítsd őket össze (mintha fasírtot készítenél). Hempergesd bele a húspogácsákat lisztbe, majd forró olajdban süsd meg őket.
Helyezd a húsgolyókat az előre elkészített paradicsomszószba és közepes hőfokon főzd őket össze kb. 15 percig.
Tálald forrón, sült krumplival vagy rizzsel.
Paradicsomszósz:
Fél kg apró, puha paradicsomot feldarabolunk, beletesszük egy serpenyőbe, meglocsoljuk egy dl olivaolajjal. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy gerezd fokhagymát, egy babérlevelet, 1 teáskanálnyi bazsalikomot és egy kevés marha alaplével, majd az egészet 30 perc alatt összefőzzük. Ha túl híg lenne, egy kis kukoria keményítővel lehet sűríteni.
2009. november 10., kedd
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése